Zo lang is het vliegen naar de Griekse eilanden

Ben je van plan om naar één van de Griekse eilanden te gaan? Op vakantie naar Griekenland is altijd een goed idee als je op vakantie wilt naar een heerlijk culinair gebied waar je kunt genieten van prachtige natuurgebieden en stranden. En voor de mensen met vliegangst: de Griekse eilanden zijn helemaal niet zo ver vliegen. Kijk maar hieronder!

Kreta

Kreta is een geweldige en populaire bestemming. Je vindt hier mooie stranden, gezellige winkelstraatjes en voldoende natuur. Een rechtstreekse vlucht naar Kreta duurt ongeveer 3,5 uur, maar je kunt er ook voor kiezen om dit eiland met de boot te bezoeken of een vlucht te kopen met een tussenstop in Athene of een Grieks eiland. Kreta is tevens ook het grootste eiland van Griekenland, met een oppervlakte van 8336 km².

Kos

Dit vlakke eiland is zeer geliefd onder strandliefhebbers. Er zijn op Kos veel gezellige badplaatsen. Je kunt hier heerlijk fietsen en wandelen, maar ook terecht bij de gezellige restaurants en winkels. Kos bereik je met het vliegtuig in circa 3 uur en 40 minuten, maar je kunt er ook met de boot naartoe. Dit eiland is niet zo groot, namelijk 40 kilometer lang en 8 kilometer breed. Ondanks het kleine oppervlakte, is het op het eiland wel prettig om een auto tot je beschikking te hebben.

Zakynthos

Deze bestemming wordt steeds populairder en is om die reden ook wat toeristischer geworden. Je vindt op dit eiland veel mooie stranden, zoals op eigenlijk alle Griekse eilanden. Op Zakynthos vind je echter ook natuurgebieden. Het maken van een boottocht is een absolute aanrader, omdat je zo bezienswaardigheden kunt bekijken die je anders nooit zou ontdekken. Zakynthos is het op één na grootste Griekse eiland met een oppervlakte van 405 km². Binnen ongeveer 3 uur en 10 minuten kun je al arriveren in dit paradijs, mits je een rechtstreekse vlucht vindt.

Corfu

Eén van de meest groene eilanden! Er valt hier namelijk veel regen in de winter, waardoor de natuur de kans heeft om op te bloeien. Hier kun je al van genieten na een vlucht van 2 uur en 45 minuten. Deze bestemming heeft de kortste vliegafstand vanaf Schiphol. Het is namelijk slechts 1800 kilometer vliegen. In de zomer is het hier heel zonnig en er is veel te beleven op het gebied van cultuur, natuur. Je kunt op het eiland bovendien goed uitgaan. Corfu is erg divers en heeft een oppervlakte van 585 km².

Rhodos

Dit romantische eiland behoort tot één van de mooiste eilanden van Griekenland. Je vindt hier een middeleeuwse stad, heerlijke culinaire gerechten en talloze bijzondere stranden. Bezoek dit eiland binnen 3 uur en 45 minuten en ontdek de kleine straatjes, archeologische bezienswaardigheden. Op het eiland kun je van de gezellige cultuur genieten. Wil jij een last minute naar Griekenland boeken? Dan is Rhodos zeker een leuke bestemming! Het eiland heeft overigens een oppervlakte van 1401 km².

Conclusie

Binnen 3 uur vliegen kun je al op een heerlijk Grieks eiland zijn! Elk Griekse eiland heeft zijn eigen karakteristieken, maar op ieder eiland zul je gegarandeerd genieten. Op al deze eilanden zul je prachtige rotsformaties en gezellige horecagelegenheden tegenkomen. Net als dat ieder eiland je de mogelijkheid biedt om adembenemende stranden te bezoeken. Op alle eilanden die we genoemd hebben is een vliegveld aanwezig, dus je kunt er relatief snel komen. Last van vliegangst? Geen zorgen, want binnen een paar uurtjes ben je er al. Even doorbijten!

augustus 1, 2022
master
Blog