Vasilikos

 

Vasilikos op Zakynthos, ook wel als Vassilikos geschreven ligt in een groene omgeving. De plaats is een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Laganas. Er zijn mooie stranden te vinden zoals het Porto Zoro strand en het Banana strand. Het Banana zandstrand tussen Vasilikos en Ano Vasilikos is één van de mooiste stranden van Zakynthos. Hier bloeit onder andere de zeelelie. Het Nicholas strand of Agios Nikolaos strand is ook een vrij rustig strand, aan de linkerzijde staat een kerkje met dezelfde naam. Vasilikos is geschikt voor een rustige maar ook voor een actieve strand vakantie. Op dit strand is een groot watersportcentrum met zeer veel mogelijkheden.

Bij Xirokastello en Kokiareika, gelegen op de weg van Ano Vasilikos naar Argasi zijn rustige stranden.

 

 

Iets voorbij het centrum van Vasilikos in de richting van Gerakas ligt aan de rechterkant dit restaurant. Gezellig familierestaurant met een goede Griekse keuken. De huiswijn wordt regelrecht uit het vat getapt. Intieme en authentieke sfeer door de planten op het terras en het uitzicht op de bergen rondom. Het restaurant is zeer geschikt voor bruiloften en andere feesten.

 

Restaurant Skartsofoli   mob. 6977-639597

 

Hoog op de berg gelegen familierestaurant met magnifiek uitzicht bij de plaats Xirokastelo op 200 meter van het Kaminia strand. Het is de moeite waard om naar dit punt toe te rijden voor de goede Griekse keuken, de verse vis, de uitzichten op de Peloponnesos en de gastvrijheid van de familie.

 

Restaurant en bar The view of the island  tel. 26950-35390

Azuro strand

Op de hoofdweg naar Vasilikos op Zakynthos liggen onder andere afslagen naar de stranden: Kaminia strand, Porto Zoro strand, Azuro strand, Banana strand en Sint Nikolaos strand. 

Vrahos strand

Vrahos strand is een mooi rustig zandstrand tussen rotspartijen gelegen. Volg vanaf de hoofdweg van Vasilikos de borden naar het Vrahos strand.

Sint Nicholas strand               

Sint Nicholas strand is een groot strand bestaande uit een druk gedeelte en een rustig stuk. Het is een

zandstrand wat langzaam afloopt in zee. Op het drukke gedeelte zijn watersport faciliteiten, zie watersport Zakynthos. Vanaf het rustige stuk strand heeft u uitzicht op het kerkje van Sint Nicholas.

 

 

Vakantie Vasilikos:

 

vakantie Zakynthos ruime keus

 

ontdek kleinschalig Zakynthos

 

eilandhoppen Zakynthos

 

hotels voor de beste prijs