Porto Koukla

Porto Koukla Griekenland

 

Porto Koukla is een gezellige kleine plaats dichtbij Agios Sostis en Keri Lake aan de baai van Laganas te midden van oude olijfbomen. In de plaats is een goed restaurant en een goede supermarkt op loopafstand van de hotels. Er zijn boottrips naar onder andere de grotten van Keri Lake.

 

 


Taverna Vardiola

Dit op een heuvel gelegen restaurant heeft een panoramisch uitzicht op de kustlijn van Laganas. Het restaurant is tussen hele oude olijfbomen gebouwd. Uitgebreide menukaart ook in het Nederlands. Vooral het “gestolen” varken of lam zijn aanraders. Alle gerechten zijn uitstekend van kwaliteit en betaalbaar. Kinderspeeltuintje aanwezig. WIFI gratis aanwezig.

 

Restaurant Vardiola   tel. 26950-53501  fax: 26950-53501  vardiola@hotmail.com

 

 De geschiedenis van Taverna Vardiola

 

De naam Vardiola is afgeleid uit het Latijn, wat betekent ‘uitkijkpost’. Tijdens de 12e eeuw werden kleine stenen constructies, van ongeveer 30 vierkante meter gebouwd langs de kustlijn. Waar vanuit schildwachten de kustgebieden bewaakten tegen de plunderende piraten van naburige Ionische eilanden: Meganisi, Kalamos en
Kastos. Het ergste van deze beruchte families was de familie Tilevoies, ze namen de mensen van Zakhyntos gevangen om als slaven verkocht te worden in andere delen van de wereld. Wanneer deze slavenhalers het eiland naderden vuurden de schildwachten  waarschuwende schoten af zodat de bevolking van de omliggende dorpen konden vluchten!

 

De fascinerende geschiedenis van het huidige restaurant Vardiola begon zeventig jaar geleden toen de grootvader van Kostas Gardelis, de huidige eigenaar, een familie  kruidenierswinkel en een cafetaria in het gebied Lithakia opende. Veertig jaar later opende de zoon een kleine familie slagerij en een Taverne genaamd “The Bridge” , genoemd naar de  middeleeuwse brug in de buurt die nog steeds bestaat. In 1997 begon de huidige eigenaar  te bouwen aan het de huidige taverna Vardiola. Het restaurant is door de eigenaar volledig ontworpen en gebouwd in traditionele Zakynthos stijl.  In de 400 jaar oude stenen die gebruikt zijn voor de bouw kunt u fragmenten zien van talrijke markeringen van versteende fossielen en beenderen van neolithische zoogdieren die in het gebied zwierven voordat zeespiegel daalde.

 

Binnen in de belangrijkste eetzaal zijn antieke voorwerpen, zoals meubilair, gebruiksvoorwerpen en gereedschap in de oudheid gebruikt voor de productie van wijn. Een mooie weerspiegeling van hoe de mensen op Zakhynthos vroeger leefden.

 

Vakantie Porto Koukla:

 

vakantie Zakynthos ruime keus

 

ontdek kleinschalig Zakynthos

 

eilandhoppen Zakynthos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Zakynthos: