Makrys Gialos

 

 

Makrys Gialos is een rustige locatie in het noorden van Zakynthos en ligt tegenover het eilandje Mikro Nisi

bij de plaats Skinaria (Skinari) tussen Agios Nikolaos en Alykes. De locatie wordt ook wel geschreven als Makrigialos. Vanaf hier kunt u gemakkelijk een bezoek brengen aan de blauwe grotten, het scheepswrak en de Xigia grotten. Makrys Gialos heeft een populair strand en erg schoon water. Vanaf het strand kan men naar diverse grotten zwemmen.

 

Xigia grotten en bronnen

 

 

De grotten van Xygia of Xigia bij Makrys Gialos op Zakynthos hebben een zwavelhoudende bron. Men zwemt hier graag voor de gezondheid. Het mineraalwater schijnt een geneeskrachtige werking te hebben bij onder andere reuma en gewrichtsklachten. Ook heilzaam voor de huid, bij huidziekten of cosmetisch omdat het water de collageen productie stimuleert, een eiwit dat de huidstructuur in stand houdt. Collageen (Kolla) komt van het Griekse woord voor samenbinden.

 

 

Boven de grotten en het zandstrand ligt deze gezellige traditionele Griekse taverne en bar. Op het schaduwrijke terras kunt u gerechten van de lokale keuken bestellen en de gefileerde vis staat goed bekend. Het restaurant heeft veel parkeerruimte. Vanaf 2010 kunt u huisjes huren op het terrein.

 

Restaurant Pilarinos          tel. 26950-31396

 

De eigenaar van dit restaurant, Tassos Pilarinos kan u ook uitstekend van dienst zijn  op het gebied van Real Estate. Hij weet in deze prachtige omgeving mooie goedkope bouwpercelen te koop met panoramische uitzichten en vergunningen. Tevens brengt hij u in contact met goede aannemers. 

 

Mob.  6978-707737    tpilarinos@gmail.com
 

 

Vakantie Zakynthos:

 

vakantie Zakynthos ruime keus

 

ontdek kleinschalig Zakynthos

 

eilandhoppen Zakynthos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Zakynthos: