Laganas

 

Laganas Griekenland

 

Laganas heeft een strand van bijna negen kilometer lengte. Het strand loopt langzaam af. Officieel is het een belangrijk strand voor de Caretta caretta schildpad. Maar deze heeft wel last van het toerisme op het strand.

Op sommige plekken zijn parasols en ligbedden daarom verboden.

 

 

Laganas is de meest toeristische plaats van het eiland Zakynthos. Wie graag tot in de late uurtjes wil uitgaan zit hier op de goede plek. Naast de vele uitgaansmogelijkheden zijn er veel winkeltjes vooral met zomerkleding zoals voorbedrukte T-shirts of shirts met een eigen tekst, badkleding en souvenirs zoals pluchen schildpadden. 

Het eilandje Agios Sostis aan de rechterkant van de baai was vroeger met het eiland Zakynthos verbonden. Door een aardbeving in 1633 werd het gescheiden, nu is het eilandje via een brug bereikbaar. Agrilia ligt, omringd door olijfboomgaarden, op circa 1.600 meter van het Laganas strand. Bootverhuur Laganas

 

 

 

Restaurant Horizon ligt direct aan het brede zandstrand van Laganas. Het restaurant heeft een ruime keus in Griekse en andere mediterrane hapjes en maaltijden. Alles wordt homemade gemaakt met verse en ecologische ingrediënten. Elke avond is er rondom een vuur Griekse dans en muziek. Het restaurant is de hele dag open, ook voor strandgasten die een hapje willen en gebruik mogen maken van de gratis ligstoelen. Speciaal is het uitzicht vanaf de bovenverdieping op het eiland Marathonisi. Het restaurant heeft gratis WIFI toegang voor de klanten.

 

Restaurant Horizon  tel. 26950-52791     Restaurant Horizon Laganas Zakynthos         info@horizonzante.gr

 

 

 

Restaurant Mouria  ligt u aan de hoofdstraat bij het mooie strand van Laganas. Vanaf het terras dat een verstelbaar dak heeft is er een mooi uitzicht op het levendige strand van Laganas. Het restaurant biedt naast de Griekse en Europese gerechten ook Mexicaanse gerechten, zoals Taco’s, Prosciutto, Chili con carde of zalm gekookt met paprika. Het is een uitstekend restaurant om lekker lang te tafelen met een heerlijk wijntje of champagne uit de koeler.

 

Resturant Mouria   Original Greek & Mexican & international Cuisine 

 

 

Vakantie Laganas:

 

vakantie Zakynthos ruime keus

 

ontdek kleinschalig Zakynthos

 

eilandhoppen Zakynthos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Zakynthos: