Gerakas

Gerakas Griekenland

 

 

Gerakas ligt aan het meest zuidelijke puntje van Zakynthos op korte afstand van Vasilikos. Het wordt wel gezien als de plaats met het mooiste strand van Zakynthos. Het strand ligt aan de kaap Gerakas. Hier legt de Caretta caretta schildpad haar eieren. Deze nesten worden beschermd. Ga er voorzichtig mee om door de nesten met rust te laten. Het Nationale Marine Park van Zakynthos heeft hier een expositieruimte waar veel informatie over de natuur aanwezig is. De omgeving van Gerakas is een mooie wandelomgeving.

 

Villa’s, appartementen en studio’s in een rustige, groene omgeving gelegen voor een vredige vakantie. Deze vakantiebestemming is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Elke accommodatie van Ionian Eco Villagers is gericht op rust en privacy. Neem een kijkje op onderstaande website voor de vele mogelijkheden.

 

Ionian Eco Villagers   tel. +44-87171-15065  Ionian Eco Villagers 

 

rachel@relaxing-holidays.com        yannis@relaxing-holidays.com

 


Earth, Sea &Sky is een educatiecenter dicht bij het strand van Garakas. Het centrum speelt een belangrijke rol in het behouden van de bedreigde Mediterrane Loggerhead schildpad, Caretta carretta, op het eiland van Zakynthos. Het centrum is opgericht in 2012 door Yannis Vardakastanis.

 

Yannis is geboren op het eiland en heeft het eiland de laatste jaren veel zien veranderen. Sinds het begin is het centrum bezig geweest met onderzoek naar de Onechte karetschildpad (Loggerhead), het monitoren en het beschermen van de zeeschildpad op het eiland.

 

Earth, Sea &Sky is een NGO en daardoor compleet afhankelijk van de donaties van bezoekers. Er werken vele vrijwilligers in het centrum die mensen rondleidingen geven en vertellen over de schildpadden en de bedreigingen die er zijn op het eiland. In het centrum zijn verschillende aquaria die gebruikt gaan worden zodra het medisch centrum af is en de gevonden schildpadden er heen kunnen worden gebracht. Het centrum heeft een leuk souvenirwinkeltje waar lokale producten worden verkocht zoals schildpaddenbeeldjes en de populaire olijfoliezeepjes. Het centrum is gratis om te bezoeken.

 

Alle dieren die in het centrum wonen, zijn opgevangen of gered. Zo is er een octopus die gered is uit een restaurant, een achter gelaten slang die mensen als huisdier hadden, verschillende zoetwaterschildpadden en Griekse landschildpadden. De Griekse landschildpadden horen op het eiland en worden vrijgelaten zodra ze sterk en groot genoeg zijn.

 

        tel: +44 870 7115 065    mob. 6979-854308

 


Earth Sea & Sky       yannis@earthseasky.com

 

 

 

 

 

Naast het centrum is er een bar/restaurant waar je de mogelijkheid hebt om wat te drinken en te eten.

 

Taverne Gerakas  26950-35248

 

 

 

Vakantie Gerakas:

 

vakantie Zakynthos ruime keus

 

ontdek kleinschalig Zakynthos

 

eilandhoppen Zakynthos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Zakynthos: