Excursies Zakynthos

 

Excursies Zakynthos die, als onderdeel van de excursie, boottochten aanbieden om de Caretta caretta te laten zien zijn niet automatisch bedreigend voor de zeeschildpad, wel moeten de excursieleider en de toerist zich houden aan de wetten van het Nationale Marine Park Zakynthos.

 

 

Vanaf de haven van Tsilivi vertrekt de speedboot Levante van kapitein Spiros. In de ochtend vaart deze rondom de kaap van Skinari naar het fameuze scheepswrakstrand. Deze snelle speedboot met maximaal 35 zitplaatsen arriveert meestal als eerste boot, al vroeg in de ochtend, op dit strand. Juist dan toont het strand zijn ware schoonheid door de ochtendzon en de lichtinval. Na een bezoek aan dit hagelwitte strand in de azuurblauwe baai volgt een bezoek aan de Blauwe grotten. Hier vaart men door de natuurlijke bogen, langs de ruige kustlijn en de grotten in. Na de Blauwe grotten volgt een bezoek aan het havenplaatsje Agios Nikolaos. Hier kan me genieten van heerlijke visgerechten in de taverna op het strand. Op de terugweg vaart de boot langs de zwavelstranden van Xigia en het mooie Makrys Gialos. In het begin van de middag legt Levante weer aan in de haven van Tsilivi.

 

 

Een tweede tocht in de middag rond de Kaap van Gerakas, zwemt de Caretta caretta, deze grote beschermde dieren komen maar kort boven om lucht te happen. Tevens wordt er geankerd voor het onbewoonde Marathonisi eiland, waar de schildpadden hun eieren leggen in het maagdelijk witte zand. Hierna volgt een bezoek aan de Keri grotten voor een afkoelende duik. Door de geringe grote van de speedboot kan deze de grotten invaren en aanmeren in de grot van Keri. Door de lichtinval van buiten kan het zonlicht onder water breken in alle kleuren van de regenboog. Na het zwemmen vaart de boot terug, met nog een tussenstop bij het bekende Banana strand. Kapiteis Spiros geeft een avontuurlijke excursie.

 

Levante Speedboat Excursie   tel. 26950-45955  fax: 26950-27422

 

Levante Speedboat Excursie website       trips@zantelevante.com

 

 

Nature World travel is een ecotoerisme reisbureau in Gerakas. U kunt met een catamaran de meest mooie grotten gaan bezoeken. Zeilen naar Marathonissi, snorkelen onder begeleiding of met een jeep 4×4 het eiland ontdekken. Alle excursies zijn gericht op bescherming van de zeeschildpad; de schildpad kan op gepaste afstand geobserveerd worden maar wordt niet in haar natuurlijke gedrag verstoord.

 

Nature World Travel  tel: 26950-36029, mob: 6979-934746 (alleen van mei tot oktober)

 

Nature World Travel                               yannis@natureworldtravel.com

 


 Zakynthos