Alykes en Alykanas

Alykes Griekenland

 

Alykes heeft een vrij rustig zandstrand en ligt bij de plaats Alykanas. Alykanas is een belangrijke archeologische vindplaats. Vazen uit dezelfde Myceense periode zijn ook gevonden in Pyrgos op de Peloponnesos. Het strand Ammoudi loopt van Alykes naar Alykanas. Alykes heeft een mooie baai en een kleine vissershaven. Bij Alykes vinden belangrijke zoutwinningen plaats. Alykes is nauw verbonden met het nabij gelegen Katasteri. Katasteri is bekend vanwege haar muzikale tradities en haar kerk gewijd aan iconen en decoratieve voorwerpen van kerken die verloren zijn gegaan. Kipseli ligt tussen Alykes en Tsilivi. Kipseli is bekend om de waterbronnen, er wordt zuiver water gebotteld. Rondom Kipseli liggen mooie stranden: het Drosia strand en het Amboula strand met Blauwe Vlag.

Agios Dimitrios is een bergdorp gelegen tussen Katastari en Zakynthos-stad.

Alykes Zakynthos

 


Restaurant Anatolikos  

Familierestaurant aan het strand van Alykes. In het restaurant kookt Spyros, Adonis en Yorgos serveren en Olga is de eigenaresse. Traditionele Griekse keuken met een goede waardering van zowel de Griek als de toerist. Een plek om te genieten van de Griekse ontspannen sfeer. Tevens zeer geschikt voor een drankje, ontbijt of de lunch. Vegetarische gerechten en visgerechten.

 

Restaurant Anatolikos   tel. 26950-83158


Alykanas

 

 

 

Alykanas heeft een mooi zandstrand met uitzicht op Alykes en de achterliggende bergen.

Vooral de zonsonder-gang, als de zon op de bergen ligt, is erg mooi.

Het strand van Alykanas is langzaam aflopend en geschikt voor kleine kinderen, het heeft een Blauwe vlag.

Bij Alykanas ligt ook een kleine vissershaven.

 

 

 

 

 

Dit restaurant bestaat sinds 1961 en ligt op een mooie locatie aan het strand. De jarenlange ervaring zorgt voor een goede kwaliteit maaltijden. Groente en fruit komen van eigen land en de vis wordt elke dag vers ingekocht. Uitgebreide menukeuze, kijk ook op de borden voor de speciale dagmenu’s. Elke avond live muziek van 20:00 tot 23:00. Mr. Tsoukalas speelt zelf rebetika muziek op de bouzouki. Het restaurant ligt 100 meter voorbij het centrum van Alykanas.

Restaurant Neraida   tel. 26950-83973     


Gerakari

 

Gerakari ligt in de bergen achter Alykanas en bestaat uit drie dorpen: Ano Gerakari, Meso Gerakari en Kato Gerakari. Vanaf hier is er een fantastisch mooi uitzicht over het brede dal dat zich uitstrekt vanaf Agios Leon tot Alonia. Op de heuvel staat de mooie kerk van Agios Nicolas. In de verte schittert de blauwe zee en de heuvelrug van de Mount Vrachionas met toppen van 658 en 756 meter hoogte. Vanaf hier ook een spectaculaire zonsondergangen. 

 

Vakantie Alykes en Alykanas:

 

vakantie Zakynthos ruime keus

 

ontdek kleinschalig Zakynthos

 

eilandhoppen Zakynthos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

Zakynthos: