Zakynthos

Zakynthos

Het eiland Zakynthos is één van Ionische Eilanden, voor Zakynthos worden verschillende benamingen gebruikt: Zakynthos, Zante en Jantes. Homeros gaf er de naam Yliessa aan; bebost land. De Venetianen noemden het eiland: “de bloem van het oosten”. Zakynthos stond vroeger vooral bekend om haar krenten, vandaag de dag is Zakynthos bekender vanwege de vele vakantie mogelijkheden.

 

Er zit veel verschil op Zakynthos tussen de diverse plaatsen. Het is goed om van te voren een oriëntatie te maken. Laganas, Kalamaki, Keri Lake zijn vrij druk qua toerisme. Voor de één gezellig, voor een ander te druk. Alykes en  Makrys Gialos zijn wat rustiger, net als  Porto Koukla en Gerakas. In het noorden en het oosten van het eiland Zakynthos zijn veel mooie grotten, in veel van deze grotten kunt u zwemmen. Hier gaan ook excursies naar toe.

U kunt op Zakynthos komen met de ferry van Kyllini naar Zakynthos. Dit kan ook met de caravan of de camper; Zakynthos heeft mooie campings. Reserveren van te voren is over het algemeen alleen in augustus nodig. 

 

 

Op 24 augustus moet u zeker reserveren, op die dag viert Zakynthos de herdenking van zijn beschermheilige Heilige Dionysos. De kerk van Agios Dionysos, in Zakynthos-stad, is gespaard gebleven tijdens de aardbeving van 1953. Op deze dag wordt er een extra nachtboot ingezet om de vele dagjesmensen van de Peloponnesos weer terug te kunnen varen.

 

Feestdagen Zakynthos:


Selectie van festivals en evenementen op Zakynthos – Griekenland                                                       

Macherado – Zakynthos     3 mei – feest van Agia Mavra  – banket en traditionele dansen op het dorpsplein.

 

Zakynthosstad – Zakynthos

24 augustus  – feest ter ere van de overbrenging van het relikwie van de Heilige Dionysos.

Laatste week augustus en/of eerste week septemper – Wijnfestival.

17 december – feest ter ere van de ontslaping van de Heilige Dionysos.

 

Orthonies – Zakynthos

8 september – feest van Spiliotissa – religieus feest – feest van de grotten.

 

Katastari – Alykes – Zakynthos

juli – 3-daags zomerfestival met muziek, opera, dans en theater.

 

Feestdagen Griekenland

 

 

Onderaan deze pagina kunt u meer informatie vinden per plaatsnaam, indien u meer wilt weten over zakynthos kunt u ook terecht op de site van van griekenland ontdekker en specifiek op deze pagina: Zakyntos informatie

 

 
Bij elke plaatsnaam van Zakynthos staat het vakantie aanbod voor die plaats of directe omgeving.