Vytina

 

Vytina
Vytina Griekenland

 

Vytina ligt in de vallei van het indrukwekkende Menalo gebergte, op een hoogte van 1.033 meter. Vytina of

Vitina is onder andere bekend met lokale producten zoals kaas, honing, bergkruiden en lokale ambachten, zoals houtbewerkingen en weven. Het is een goede zomer en winter vakantie bestemming. In de zomer een rustige plaats in de bergen, de valleien en de schitterende bossen, in de winter als skioord. De plaats staat bekend om haar gezonde klimaat. Tot aan 1940 waren er twee sanatoria. Vytina is ook de geboorteplaats van Konstantinos Paparigopoulos en Vasiliou Ikonomidi. Hun standbeelden eren hun bijdrage aan kennis en wetenschap. Op 1.600 meter ligt het Menalo skicentrum, de meest geschikte skimaanden zijn februari en maart. 


 

 

Arcadia Resort ligt hoog in de bergen aan de hoofdweg, een kilometer voor het mooie plaatsje Vytina.

Dit nieuwe hotel biedt u comfortabele kamers, smaakvol gestoffeerd en voorzien van de laatste snufjes zoals flatbeeld satelliet tv en internet.

Elke kamer heeft een ruim terras met een prachtig uitzicht over de bergen en de bossen.

Deze omgeving heeft een relaxte werking en ook de resortfaciliteiten zoals sauna en de goed voorziene fitness ruimte dragen bij aan de gezondheid van lichaam en geest.

 

De skipiste ligt op 15 autominuten afstand maar zomers is het hier ook een heerlijk oord voor wandelaars en door de hoge ligging is het hier zomers koeler dan aan de kust.

 

In de ruime lobby van het resort is het gezellig napraten en ook de inwendige mens wordt niet vergeten.

 

De eigenaar is een befaamde kok die een geliefd restaurant in Vytina heeft, hij geeft ook kooklessen, groepen uit diverse landen volgen in de uiterst moderne keuken Griekse kookles.

 

 

 

Arcadia Resort Hotel  Vytina – Arcadie  tel. 27950-22330 / 22277 fax:  27950-22845

 

www.arcadiaresort.gr           arcadiaresort1@gmail.com

 

 

 

 

Een sfeervol restaurant in het hart van Vytina. Traditionele streekgerechten en Griekse keuken, uitgebreide wijn- en champagnekaart. Voor een gezellige, onvergetelijke avond of overdag tijdens een mooie bergtrip door deze unieke streek.

 

Restaurant Ta kokkina pitharia tel. 27950-22540 mob. 69738-27555  Ta kokkina pitharia     info@kokkinapitharia.gr

 

 

Restaurant  Aidonia is gelegen in het gezelligste winkelstraatje van Vytina tegenover de kerk. Hier is ook een winkel met veel lokale producten. Vanaf het terras leuk uitzicht op het winkelende publiek, binnen kunt u zich lekker opwarmen bij de openhaard. Het restaurant is gespecialiseerd in typische streekgerechten en gebruikt daarvoor ecologisch verantwoorde producten, direct door de boeren uit Vytina en omgeving zijn geleverd.

 

Restaurant  Aidonia    Vytina  tel. 27950-22224  mob. 6973-827555

 

hotels voor de beste prijs