Vrijwilliger

Schildpadnesten lokaliseren

 

Tegen zonsondergang wordt er uitgekeken naar schildpadden die aan strand komen; voorzichtig om ze niet te storen. Wordt er een nest gelegd dan wordt dit door de vrijwilliger afgezet om te voorkomen dat er later schade ontstaat door toeristen of dieren die in het gebied komen. Sochtends bij zonsopgang wordt er ook gezocht naar aanwezigheid van nesten en wederom afgezet.

 

Vogelwachters

 

Dit werk is vooral het tellen van aantallen en soorten. Dit mede om te bepalen welke trekvogel komt terug en in wat voor aantal. 

 

Voorlichting

 

De toerist voorlichting geven vanuit informatiekiosken. Dia voorstellingen geven in hotels en andere accommodaties. Strandwacht overdag en veiligheidswacht nachts om de invloed van het toerisme op de nestactiviteiten te minimaliseren. Voorlichting geven aan strandgebruikers. Voor vrijwilligerswerk op de eilanden ondersteunt Ecogriek het werk van Ionische Eilanden Natuurbehoud en de vereniging Archelon.

 

 
De vrijwilliger beschikt over een redelijke kennis van de Engelse en/of Duitse taal. De vogelwachter heeft enige vogelkennis nodig. Leeftijd vrijwilligers vanaf 18 jaar. Een vrijwilliger blijft bij voorkeur 6 weken of langer. Minimale verblijfsperiode 4 weken. Het werk vindt plaats van begin mei tot eind oktober.


 

Er is op Zakynthos dringend behoefte aan een opvangcentrum voor gewonde zeeschildpadden. Voorheen werden gewonde zeeschildpadden naar het reddingscentrum in Glyfada, Athene gebracht met het vliegtuig. Is deze vlucht niet mogelijk dan moeten de gewonde dieren een 6-urige reis doorstaan in auto en ferry. Die 6 uur kan bepalend zijn voor dood of leven. Het opvangcentrum in Zakynthos is onmisbaar om de laatste Caretta caretta te beschermen. Bezoek Gerakas informatiecentrum  van mei tot oktober.

 

Earth Sea & Sky       tel: +44 870 7115 065    mob. 6979-854308


Earth Sea & Sky       yannis@earthseasky.com