Vonitsa

 

 

 

 

Vonitsa ligt aan de zuidkant van de Golf van Amvrakikos in het district Etoloakarnania en tegenover Preveza. Vonitsa werd gebouwd op de restanten van Anaktorio. Het moderne Vonitsa is een havenplaats in een bosrijke omgeving.

 

Aan de voet van het kasteel ligt een boulevard en er zijn verschillende stranden. Vonitsa heeft circa 4.000 inwoners en is een relatief onbekende toeristische bestemming.

 

De drie belangrijkste stranden van Vonitsa zijn het strand naast de haven, het Sotira strand en het Panagia strand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het Panagia strand ligt de brug met vijf poortjes naar het eilandje Koukoumitsa. Ondanks de moderne faciliteiten in Vonitsa lijkt de tijd bijna stil te staan, in de heuvels lopen herders met hun kuddes en op de Amvrakikos Golf halen vissers hun vangst binnen.

 

 

 

 

Voor de liefhebber van de gemoedelijke Griekse sfeer en gastvrijheid is Vonitsa en omgeving een ideale vakantiebestemming.

 

 

 

 

 

Op de top van de heuvel ligt het Kasteel van Vonitsa, een middeleeuwse vesting. Het grootse deel van de vesting werd gebouwd door de Venetianen op de restanten van Byzantijnse muren.

 

Het kasteel werd opgebouwd in drie lagen in opeenvolgende fases en uiteindelijk werd het een onneembare vesting vanuit land en zee. Het fort van Vonitsa en het fort bij de toegang van de Amvrakikos Golf bij Preveza en het fort St. Mavra op Lefkas vormden een drie-eenheid en bepaalden de militaire en financiële strategie van de Venetianen.

 

Het Kasteel van Vonitsa heeft drie toegangspoorten en in de vesting staat de kerk van St. Sophia. Vanaf het kasteel is er een schitterend uitzicht op de Golf van Amvrakikos.

 


Vakantie boeken

hotels voor de beste prijs