Vakantiegevoel in huis halen

Griekenland opent de grenzen langzaam en zeker en vluchten komen weer op gang. Maar de kans bestaat dat jij liever een jaartje thuis blijft met alle onzekerheden. Als jij niet naar Griekenland kunt, dan haal je Griekenland gewoon naar je toe! Met deze tips haal jij de Griekse vakantiesfeer eenvoudig in huis.

Grieks eten

Op vakantie eet je van net wat luxere en spannende gerechten dat dan je thuis doet en duren je eetmomenten langer. Doe dat ook eens gewoon thuis! Maak zelf authentieke Griekse kofta, smul van keftedes of maak zelf je moussaka of tzatziki. Goedkoop internet biedt je toegang tot honderden recepten. Neem uitgebreid de tijd om de juiste ingrediënten in huis te halen en in de keuken te staan. Haal ook lekkere tussendoortjes die je normaal gesproken op een terras zou bestellen en vergeet niet om een flesje Ouzo in huis te halen.

Grieks eten

Rustig tempo

Normaal schiet je van hot naar her, breng je de kinderen naar school voordat je naar je werk gaat, doe je aan het eind van de middag snel de boodschappen en tussendoor nog een wasje voordat je gaat koken. Op een gegeven moment ben je gewoon echt toe aan vakantie. Voor een vakantiegevoel in eigen huis is het belangrijk om die rust die je van Griekenland kent echt even te pakken. Ga eens een uurtje op het balkon zitten met de krant. En die taakjes die nog op je lijstje staan? Die kunnen vast wel een weekje wachten.

Griekse muziek

Grieken zijn dol op muziek en door naar lokale muziek te luisteren ruik je bijna die karakteristieke geur van Griekenland. De Griekse blues Rembetika is wereldberoemd. Deze liedjes gaan over alle facetten van het leven, zoals de liefde, verdriet, heimwee en pijn. Skilarika is muziek die vaak in nachtclubs wordt afgespeeld. Zoek een leuke afspeellijst op op Spotify, ga in de zon zitten, sluit je ogen en waan je op het Griekse strand.

Griekse films

Wil je graag een beeld bij het vakantieland hebben? Films die (gedeeltelijk) in Griekenland zijn opgenomen bevatten spectaculaire beelden waardoor het helemaal begint te kriebelen. Mooie Griekse films zijn A Green Story, Meteora en Mourning Rock. Hierdoor haal je zelfs het Griekse gevoel in huis als het buiten hard regent.

Genieten van je vrije tijd

Of je nu op vakantie gaat of niet, geniet optimaal van je vrije tijd door te ontspannen en quality time door te brengen met je familie. Blijft je telefoon rinkelen en stroomt de mail binnen? Leg het gewoon weg. Stop je laptop samen met je telefoon in de kast en pak ze er na de vakantie weer bij. Nu is het tijd om te genieten.

juli 29, 2020
ecogrie
Blog