Tripoli

 

 

TRIPOLI is de hoofdstad van de regio Arcadië en ligt op een hoogte van ruim 650 meter tussen de bergen Menalo, Ktenias en Pathenia. De stad heeft ruim 30.000 inwoners en is het administratieve centrum van Arcadië.

Tripoli (of Tripolis) centrum is vrij druk en het verkeer kan chaotisch zijn, het is wel een gezellig centrum met veel winkels.

Er zijn vooral veel leerwinkels en tapijtwinkels. Leerbewerking en tapijten weven zijn lokale ambachten en er zijn leren tassen, riemen, schoenen en tapijten in overvloed.

In de stad zijn een aantal pleinen zolas het Kolokotronis plein met een groot standbeeld van de ruiter te paard en het Agios Vassilios plein.

Rondom de pleinen liggen stadsparken of groenstroken en een aantal kerken.

 

 

 

 

Er zijn verschillende bezienswaardigheden in Tripoli. In het Archeologisch Museum zijn vondsten te zien van opgravingen uit heel Arcadië.

Het museum is gebouwd door de Duitse architect Ziller.

In de grote zaal staan onder andere afgodsbeelden en grafgeschenken uit de Myceense koepelgraven.

In het oorlogsmuseum zijn voorwerpen te zien uit onder meer de Griekse onafhankelijkheidsoorlog en de tweede wereldoorlog.

 

 

Tegea

 

Tegea was een stad in het oude Griekenland, het was vooral het religieuze centrum van de regio Arcadië met veel beelden en een aantal tempels.

Ten noorden van Tegea lag Mantinea.

De restanten van onder meer de tempel van Athena Alea zijn nu nog te zien bij Alea ten zuiden van Tripoli. Op tien kilometer van Tripoli ligt het Archeologisch Museum van Tegea.

Neem op de weg Tripoli – Sparta de afslag naar Kerasitsa. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zondag van 08:30 tot 15:00 uur.

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

 

hotels voor de beste prijs