Stedentrips Griekenland

 

 

Stedentrips of Citytrips zijn korte reizen vanaf drie of vier dagen om een stad te verkennen. Een stedentrip in Griekenland is vaak gericht op de culturele bezienswaardigheden van een stad. In Griekenland zijn veel steden geschikt voor een stedenreis, met monumenten, musea, goede stadhotels en restaurants. Steden als Athene en Thessaloniki hebben zo veel culturele bezienswaardigheden dat een stedentrip van 3 of 4 dagen nauwelijks voldoende is om alles te bezichtigen. Een langere stedentrip is dan vanzelfsprekend ook mogelijk of een stedentrip verlengen met een strandvakantie, kijk hiervoor bij rondreizen Griekenland.

 

 

 

Verken 4 dagen Athene en de Atheense Riviera, bezichtig de Akropolis en het nieuwe Akropolismuseum.

 

Ontdek Glyfada, de Atheense Riviera, strand, uitgaan en het moderne Griekenland. Glyfada ligt niet ver van Athene dus een bezoek aan de culturele hoogtepunten van de stad kan prima worden gecombineerd.

 

 

Een stedentrip met een bezoek aan meer steden kan ook, combineer Athene met Delphi en de Meteora of met Olympia. In 6 dagen een ongekende Griekse cultuur verkenning.

 

Goedkope vakantie Athene ? Jouw reis voor de beste prijs


 

Stedentrips in het hart van Athene. Overnacht in Plaka het oudste stadsdeel van Athene of de hippe buurt Metaxourgio, verken Syntagma en Monastiraki. Zie vanuit de hotelkamer de Akropolis of een schitterend uitzicht over de stad Athene. In Athene zijn ruim 1.000 archeologische plaatsen, vele museums, sfeervolle pleinen, mooie kerken en veel Griekse restaurants. Ontdek naast het indrukwekkende oude Griekenland het moderne Athene met een goede metroverbinding door de hele stad en naar de Atheense Riviera kust, moderne winkelcentra, straatmuzikanten, bouzouki spelers, nachtclubs en de smaakvolle lokale gerechten.

 

Stedentrip Athene


 

Andere steden in Griekenland die interessant zijn voor een korte stedentrip zijn bv: Thessaloniki met tal van Byzantijnse monumenten en een cultureel Balkan tijdperk maar ook een jong Thessaloniki met de grootste universiteit van Griekenland, de Aristoteles universiteit met bijna 100.000 studenten.

 

De stad Patra is vooral bekend als havenstad en carnavalsstad, het is de stad met jaarlijks het grootste carnavalsfeest van Griekenland. Maar er zijn ook veel culturele bezienswaardigheden, zoals kerken en opgravingen en een mooie boulevard.

 

Stedentrips naar de Griekse eilanden zijn ook bijzonder, denk bv eens aan een stedentrip naar het indrukwekkende Corfu-stad of Rhodos-stad.

 

Athene stedentrip

Combineer een stedentrip Athene met andere bezienswaardigheden zoals Delphi of met een eiland. Rondreizen met een mooie mix van Griekse cultuur en natuur.

 

 • 15 dagen Athene-Mykonos-Paros-Naxos-Santorini
 • 15 dagen Athene-Paros-Amorgos-Naxos-Santorini
 • 12 dagen Athene-Paros-Naxos-Santorini
 • 9 dagen Athene-Naxos-Santorini
 • 18 dagen Athene-Delphi-Meteora-Lefkas-Kefalonia-Olympia-Nafplion
 • 8 dagen Athene – Poros
 • 11 dagen Athene – Delphi – Meteora – Poros

 

Athene en rondreizen

 

 

 

Delphi stedentrip

Delphi in de oudheid het middelpunt van de Griekse beschaving. Combineer een stedentrip Delphi met andere bezienswaardigheden zoals Athene, de Meteora of Olympia.

 

 

 • 18 dagen Athene-Delphi-Meteora-Lefkas-Kefalonia-Olympia-Nafplion
 • 11 dagen Athene – Delphi – Meteora – Poros
 • 8 dagen Athene – Delphi – Olympia – Nafplion

 

Delphi en rondreizen

 

Olympia en rondreizen

 

Nafplio stedentrip

Bezoek het gezellige en sfeervolle Nafplio en combineer dit met een bezoek aan het beroemde theater van Epidavros en het werelderfgoed Mycene.

 

 • 18 dagen Athene-Delphi-Meteora-Lefkas-Kefalonia-Olympia-Nafplion
 • 8 dagen Athene – Delphi – Olympia – Nafplion

 

Nafplio en rondreizen

 

 

 

Meteora stedentrip

De Meteora is zowel een cultureel als een natuurlijk Unesco werelderfgoed. Bezoek de kloosters op de steile rotsen waar een gedeelte van de James Bond film “For your eyes only” is opgenomen.

 

 •  18 dagen Athene-Delphi-Meteora-Lefkas-Kefalonia-Olympia-Nafplion
 • 11 dagen Athene – Delphi – Meteora – Poros

 Meteora en rondreizen