Spetses

Spetses Griekenland

 

 

eiland Spetses bij Peloponnesos

 

Tegenover Porto Cheli ligt het eiland Spetses.

Een smal, autovrij eiland met circa 3.600 inwoners.

De bewoners  gebruiken de fiets of een paardenkoets.

 

Het is een groen eiland met veel stranden waarbij op de meeste watersport en overige faciliteiten georganiseerd zijn.

In de haven worden nog houten schepen gebouwd, een schip bestellen is dan ook geen probleem. 

 

In september viert het eiland “Armata” ; een feest om de zeeslag van Spetses te herdenken die plaatsvond op 8 september 1822, dit feest duurt een week.

 

Het museum van Laskarina Bouboulina is gewijd aan deze Griekse verzetsheldin, die, en dat is uniek, de titel van admiraal heeft gedragen en moeder was van zeven kinderen. (zie onderaan deze pagina).

 

 

 

 

 

Anargyros huis

 

Sotirios Anargyros is geboren in 1849 op Spetses en reisde al vanaf jonge leeftijd naar Istanbul en Egypte

en emigreerde uiteindelijk naar New York.

Hij verdiende veel geld in de tabaksindustrie. In 1894 keerde hij voor

het eerst terug naar Spetses.

Vanaf begin 1900 liet hij diverse gebouwen, zoals het Grand hotel Poseidon of Poseidonion, bouwen en in 1907 een waterreservoir.

Vanaf 1914 liet hij herbebossen, waardoor er opnieuw dennenbossen kwamen op Spetses.

In 1927 kwam de beroemde Anargyros – Korgialeni School tot stand.

Het herenhuis, de Mansion Neith of het Anargyros huis is gebouwd in 1904, genoemd naar de Egyptische godin Neith en gedecoreerd in Egyptische stijl.

 

Spetses is een leuk eiland om een paar dagen te bezoeken in combinatie met andere eilanden in de omgeving : 

 

eilandhoppen in de Saronische Golf                                                          hotels voor de beste prijs

 

 

 

 

In het centrum van Spetses op 200 meter van het strand staat dit luxe hotel. Uitzicht op de Dapia haven of op de tuin. Kamers met airco, tv, telefoon, balkon en dagelijkse schoonmaak. Gratis WIFI in het hele hotel beschikbaar.  Het hotel heeft een lift, kinderbedjes zijn beschikbaar. Er is een gezellige ontbijtruimte met goed ontbijt. Met een verblijf in ons hotel krijgt u de perfecte introductie in de manier van leven op Spetses.

 

Hotel Roumani  tel. 22980-72244, fax: 22980-73061       Hotel Roumani           info@hotelroumani.gr 

 

 

       


 

In het centrum gelegen, gezellige, sfeervolle bar waar veel Nederlanders komen. Mooi terras met uitzicht op de haven. Veel keus in koffiesoorten, ijs en bijzondere cocktails. Bestaat sinds 1978. Tegenover een strandje gelegen. Het cafe heeft een WIFI punt. Het hele jaar geopend. Tegenover café Rendez Vous is de bushalte naar de omliggende stranden, zoals het Anargyrosstrand met watersport en de grotten.

 

Cafe Rendez Vous  tel. 22980-74572

 

 

In de regio Kounoupitsa’s, een paar minuten van de haven van Spetses kunt u genieten van opwindende smaken en traditionele eilandschoonheid. De kok houdt van verrassingen bij de vis- en vleesschotels. De gerechten hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

 

Restaurant Akrogialia     tel. en fax 22980-74749  

 

 

Hotel Star ligt direct aan de haven en geeft een mooi uitzicht op het pittoreske haventje. Vanaf hier varen de taxi bootjes af en aan. Dit eenvoudige hotel heeft ook een terras met dit mooie uitzicht, u kunt hier de hele dag terecht voor een hapje en een drankje.

 

Hotel Star  – Dapia plein  Spetses –  tel. 22980-72214/72728 fax: 22980-72728    balkoni@otenet.gr   

 

 

Spetses Watersport Costas ligt aan het prachtige strand Anagiri. Het is heel mooi om hier een motorboot te huren en de grillige kust met de kleine eilandjes te verkennen, ipv met de motorboot kan zeilen ook! Andere mogelijkheden zijn met de hele familie op de banana boot, in de ufo , of op de buik rond te zwiepen door het koele water op de ringcat. Het strand is goed bereikbaar per bus (om de 2 uur) of twee keer per dag met de strandboot. Vanaf Costas Watersports staat de bewegwijzering naar de grotten, een wandeling van vijf minuten.

 

Spetses Watersports Costas     Anargiri Beach   tel. 6944-548183

 

  website Spetses watersport Costas        costaswatersports@hotmail.com

 

 

 

Rondvaart boot Buona Fortuna  brengt u op een prettige manier naar de mooiste stranden van Spetses. Vanuit de overdekte dekken heeft u een mooi uitzicht op de vele kapen en de grillige kustlijn van het eiland en het is een stuk comfortabeler dan de slinger route van de bus. Aanmelden in de haven van Spetses, hier staat een bord met de dagelijkse vertrektijden.

 

Rondvaart boot Buona Fortuna 

 tel: 22980-74875 mob: 6945-24434

 

 

Museum van Bouboulina Laskarina

 

 

 

Het Bouboulina museum is in 1991 op Spetses opgericht door Philip Demertzis-Bouboulis.

 Bouboulina leefde van11 mei 1771 tot 22 mei 1825 en wordt gezien als een nationale heldin van de              Griekse Onafhankelijkheidsoorlog. Ze voerde het bevel over het schip Agamemnon en nam deel aan de slag bij Nafplio, Monemvasia en Tripolis. Het museum ligt vlak achter hotel Star. In het museum kunt u zien hoe Bouboulina leefde en werkte. De schrijver Jules Verne liet zich waarschijnlijk inspireren door het leven van Bouboulina in zijn boek: De archipel in vuur en vlam.

 

Saronische eilanden