Schiphol Smart Parking het meest duurzaam

 

Schiphol heeft gekozen voor duurzaamheid. Dat begint al bij het parkeren van je auto voor je vertrek naar Griekenland bij Schiphol Smart Parking. Met de eigen, 24/7 bewaakte, parkeerplaats van Schiphol Airport is bij Schiphol parkeren niet veel duurder dan andere aanbieders, maar wel veel duurzamer.

 

Via de website ParkeerPrijzen.nl boek je vooraf een parkeerplaats en ben je dus verzekerd van een plek op

 P3 Lang Parkeren. Bij de ingang van de parkeerplaats kun je je bagage afgeven, zodat je je koffers en/of tassen niet van je auto naar de pendelbus hoeft te dragen.

 

Passagiers die met Arkefly of Transavia.com naar de Griekse zon en gastvrijheid reizen, kunnen zelfs al op de parkeerplaats zichzelf en hun bagage inchecken. Deze reisaanbieders noemen dit ‘Drive-in parkeren’.

Een milieuvriendelijke pendelbus brengt je in 5 minuten naar de vertrekhal.

 

Parkeren

 

Ben je een milieubewuste Griekenlandganger en reis je met een elektrische (hybride) auto, dan is het goed te weten dat je je auto kunt opladen bij een van de laadpalen op de parkeerplaatsen van Schiphol. Deze voorziening maakt deel uit van de ‘Duurzame mobiliteit’ missie van de luchthaven.

 

Milieuvriendelijke shuttlebussen

 

Ook vanwege de milieuvriendelijke mobiliteit tussen de vertrekhal en de parkeerplaatsen, is Schiphol een duurzame luchthaven. De pendelbussen rijden op schone diesel en zijn, vanwege hun duurzame manier van rijden, gekozen tot ‘Coach Of The Year’ van West-Europa.

 

De shuttlebussen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook klantvriendelijk. Zo zijn ze voorzien van speciale vakken om grote koffers en andere bagage op te bergen. Ook vind je de vertrek- en incheckinformatie terug op de informatieschermen in de bussen. Voor de mindervalide Griekenlandreiziger is het goed te weten dat de bussen een lagere instap hebben, waardoor ze makkelijker toegankelijk zijn.

 

Taxi

 

Wil je comfortabel en uitgerust beginnen aan je reis, kies dan voor de taxi. Ook de taxipartners van Schiphol dragen bij aan een schone en duurzame luchthaven. Bij de laatste aanbesteding werden kandidaat-taxibedrijven mede geselecteerd op basis van duurzaamheid. Vanwege hun de lage CO2 uitstoot van hun wagenpark, hebben slechts 3 taxibedrijven een contract met Schiphol gekregen. Daarmee mogen alleen zij mensen vanaf Schiphol naar hun bestemming vervoeren.

 

 

Nog meer duurzaamheid

 

Bovenstaande maatregelen dragen op zich al bij aan een duurzamere luchthaven, maar Schiphol doet meer. Vliegen is niet de meest milieuvriendelijke manier van reizen. Daarom heeft Schiphol haar verantwoordelijkheid genomen. Niet alleen door milieuvriendelijke mobiliteit op en rond de luchthaven, maar ook door in het gehele bedrijf afval te scheiden en energiezuinig te werken.