Rhodos-stad

 

Rhodos-stad

 

Thalassini Gate Rhodos havenpoort

 

 

Rhodos-stad is onder te verdelen in drie delen: de Antieke stad, de Oude stad, ook wel Ridderstad genoemd en de Nieuwe stad. De Antieke stad ligt bij de Monte Smith heuvel, er zijn enkele oudheden te zien. Het grootste gedeelte van de Antieke stad ligt echter onder de Oude en de Nieuwe stad van Rhodos. Rhodos-stad is een geliefde vakantie bestemming en voor veel mensen de meest indrukwekkende stad van Griekenland.

 


De Oude Stad 

 

De Oude stad ligt aan de Handelshaven, ook wel Commerciële haven genoemd. De Oude stad heeft verschillende toegangspoorten, bijvoorbeeld de Eleftherias, Pavlos, Tarsanas, Thalassini en Panagias Poort. De Oude Stad van Rhodos staat op de Unesco werelderfgoed lijst. Achter de Thalassini Poort ligt het Hippocrates plein. Aan het Hippocratesplein ligt de Kastellania op de muur van het gebouw het wapenschild van Grootmeester d’ Amboise.

 

 

Het Kastellania gebouw (Castellana) was vroeger een ontmoetingspunt voor handelaren, sinds 1947 is het een bibliotheek. In de tijd van de Turkse overheersing werden er kerken omgebouwd tot moskeeën. De moskee van Souleiman (Süleyman) ligt in het verlengde van het Hippocratesplein aan de Sokratous straat. Sultan Süleyman werd de prachtlievende of de wetgever genoemd. Achter de dolfijn sculptuur in de Handelshaven ligt de Ekaterinispoort. Vroeger zwommen in de haven veel dolfijnen, nu wordt er soms nog een dolfijn waargenomen.

 


Rhodos vakantie aanbod:

 

vakantie Rhodos ruime keus

 

authentieke vakantie Rhodos

 

hotels voor de beste prijs    

 

eilandhoppen Rhodos


De Nieuwe Stad

 

De Nieuwe stad, Nea Chori, stamt uit de Turkse tijd toen de Grieken niet meer in de oude stad mochten wonen.

De Nieuwe stad ligt aan de Mandraki haven bij de Nieuwe Agora, de Nieuwe Markt. De Mandraki haven is de kleinste haven van de stad. Ten noorden van de haven ligt de Evangelismos kerk. Deze kerk werd door Italianen gebouwd en opgedragen aan Sint Johannes. Ten noorden van de kerk ligt de moskee van Murat Reis, hier was ook de officiële Turkse begraafplaats.

 

 

Rhodos-stad    Ixia    Ialyssos en Trianda    Kremasti     Theologos en Soroni    Kalavarda en Kamiros Skala

 

Kritinia    Monolithos    Kattavia en Prasonisi    Kiotari    Pefki    Lindos    Charaki en Archangelos

 

Kolymbia     Faliraki    Kallithea

 

grootmeesterspaleis    gebouwen Rhodos-stad    akropolis