Kolymbia en Tsambika

 

 

Kolymbia ligt tussen Afandou en Archangelos. Vanuit het dorp Kolymbia kunnen er mooie wandelingen gemaakt worden naar Epta Piges, het klooster Tsambika, het strand Tsambika en naar het strand Afandou bij Kaap Vagia. Epta Piges zijn de zeven bronnen bij Kolymbia. Een idyllisch plekje in het groen aan de zuidelijke oever van de Loutanis rivier. Er zijn twee manieren om het meer waar het water uit de Epta Piges bronnen in uitkomt te bereiken. Via een watertunnel of via het beklimmen van een steile heuvel en langs een waterval te lopen.

Vooral kinderen vinden de donkere watertunnel van 750 meter avontuurlijk.

 

 

Het klooster Panagia Tsambika is in de 18deeeuw gebouwd. De meest belangrijke kerk, de Panagia Tsambika Kyra of de kapel Tsambika, ligt echter op de top van de Tsambiko heuvel. Deze bovenkerk is een kapel en alleen lopend bereikbaar. Onvruchtbare moeders lopen blootsvoets, om contact te hebben met Moeder Aarde, deze bedevaart naar boven. Volgens de legende werd een icoon in de aarde gevonden door een kinderloos echtpaar. Nadat zij de icoon naar de top van de heuvel hadden gebracht werd de vrouw zwanger. Moeder Aarde of Moeder Natuur, als vruchtbaarheidsgodin, zorgt ervoor dat er steeds nieuw leven komt. De kinderen die nu worden geboren na zo’n bedevaart worden vaak Tsambika of Tsambikos genoemd. De benedenkerk, Kato Tsambika, is het klooster Tsambika. Hier worden de kinderen gedoopt en op 7 en 8 september is er ter ere van de Maria-Geboorte een feest.

 

 

Het Tsambika strand is een mooi natuurlijk gevormd zandstrand onder aan de heuvel. Het strand en het kristal-heldere water hebben alles te bieden voor een vakantie van zon en rust. Het Afandou strand direct bij Kolymbia

is een lang strand van bijna drie kilometer. Het is een zand met kiezel strand en over het algemeen vrij rustig.

Iets voorbij Afandou liggen de golfbanen van Rhodos. 

 

Rhodos vakantie aanbod:

 

vakantie Rhodos ruime keus

 

authentieke vakantie Rhodos

 

hotels voor de beste prijs    

 

eilandhoppen Rhodos

 

 

 

Rhodos-stad    Ixia    Ialyssos en Trianda    Kremasti    Theologos en Soroni    Kalavarda en Kamiros Skala

 

Kritinia    Monolithos    Kattavia en Prasonisi    Kiotari    Pefki    Lindos    Charaki en Archangelos   

 

Kolymbia    Faliraki    Kallithea

 

grootmeesterspaleis    gebouwen Rhodos-stad    akropolis