Kalavarda en Kamiros Skala

Kalavarda is een mooi gelegen dorp in een ongerepte omgeving, de inwoners leven van de landbouw en wijnbouw. Het strand van Kalavarda is een rustig zandstrand. Vanaf Kalavarda is er een route naar de Mount Profitis Ilias.

Op deze berg leven herten en ander wild. Na een beklimming van circa 8 kilometer ligt het dorp Salakos, hier liggen de bronnen Nymfi. Twee kilometer hoger ligt de top van de berg Ilias. Op de top staat de kerk van Profeet Ilias.

 

Aan de kust bij Kalavarda ligt het antieke Kamiros. Een groot opgravingterrein van een Dorische stad. Lager gelegen aan de kust ligt Kamiros Skala, een vissersdorp. Onderweg van het antieke Kamiros naar Skala Kamiros

zijn er mooie uitzichten op de Egeïsche zee en de eilandjes Makri, Strogili en Chalki. Vanuit Kamiros Skala varen kaiki’s naar het eilandje Chalki. Chalki heeft circa 500 inwoners en een oppervlakte van 28 vierkante kilometer.

In de oudheid waren er koper mijnen op Chalki. Nu is het een waar vissersparadijs. Tussen Soroni en Kalavarda ligt Fanes, een vissersdorp. Fanes heeft een rustig zand met kiezel strand, op het strand staan Tamarisk bomen voor een natuurlijke schaduw.

 

Nymph Guesthouse Salakos

Zelfstandig vakantie boeken

 

hotels voor de beste prijs

 

Rhodos   

 

Rhodos vakantie aanbod   

 

Hotel Atarivos Emponas

Rhodos-stad    Ixia    Ialyssos en Trianda    Kremasti    Theologos en Soroni    Kalavarda en Kamiros Skala   

 

Kritinia    Monolithos    Kattavia en Prasonisi    Kiotari    Pefki    Lindos    Charaki en Archangelos

 

Kolymbia    Faliraki    Kallithea

 

grootmeesterspaleis    gebouwen Rhodos-stad    akropolis