Charaki en Archangelos

 

Charaki of Haraki

 

Charaki (Haraki) is een rustig dorp en ligt aan een baai met een mooi strand. Van oorsprong is het vooral een vissersdorp, de laatste jaren komt er wat toerisme op gang. Opmerkelijk zijn de vele schelpen op het strand. 

Vanaf de baai van Charaki is de rots van Lindos te zien. Bij Charaki ligt de vesting of kasteel Feraklos (Pharaklos). De ruïne is het restant van een middeleeuws kasteel, de ridders van St. Jan hebben hier in 1309 als eerste voet aan wal gezet. Charaki, vaak als Haraki geschreven, ligt tussen Lindos en Archangelos. Iets voorbij Lindos in de richting van Charaki ligt Kalathos. Kalathos is een klein dorp met circa 400 inwoners, Kalathos ligt aan een mooie baai en heeft een kiezel strand.

 

kasteel Feraklos Charaki

 

 

Archangelos

 

 

Archangelos ligt in een vruchtbare streek, circa 25 kilometer ten zuiden van Rhodos-stad. De plaats Archangelos

is genoemd naar de aartsengel Michael. In het traditionele dorp met smalle straatjes worden nog ambachten uitgeoefend zoals het maken van keramiek aardewerk en tapijten. Sommige huizen zijn ook met keramiek versierd. De kerk van aartsengel Michael heeft een mooie vrijstaande toren. Aan de kust van Archangelos ligt het rustige Stegna strand. De kustweg van Archangelos naar Stegna is kronkelig en ligt tussen de boomgaarden.

 

Rhodos vakantie aanbod:

 

vakantie Rhodos ruime keus

 

authentieke vakantie Rhodos

 

hotels voor de beste prijs    

 

eilandhoppen Rhodos

 

 

 

Rhodos-stad    Ixia    Ialyssos en Trianda    Kremasti    Theologos en Soroni    Kalavarda en Kamiros Skala

 

Kritinia    Monolithos    Kattavia en Prasonisi    Kiotari    Pefki    Lindos    Charaki en Archangelos

 

Kolymbia    Faliraki    Kallithea

 

grootmeesterspaleis    gebouwen Rhodos-stad    akropolis