Porto Rafti

 

Porto Rafti ligt tussen Lavrio en Vravrona in de gemeente Markopoulo Mesogeas in Griekenland, circa 35 kilometer ten oosten van Athene.

 

Porto Rafti wordt ook wel Limni Markopoulo (haven Markopoulo) genoemd en ligt tussen de bergen in de beschutte Baai van Rafti met uitzicht op de eilandjes Rafti en Raftopoula.

 

Op het eilandje Rafti staat een onthoofd marmeren standbeeld vermoedelijk uit de 2de eeuw. Het drie meter hoge standbeeld op een sokkel van twee meter is van een vrouw die uitkijkt op zee maar het is onbekend wie zij is.

 

 

Het lange Porto Rafti strand heeft een beschutte ligging en aansluitend ligt het Avlaki zandstrand. Op beiden stranden zijn ligbedden en parasols te huur.

 

De stranden en het uitgaansleven zijn in trek bij Grieken uit Athene die een weekend aan de kust willen verblijven. Aan de boulevard ligt de Agia Marina kerk, winkeltjes, restaurants en er zijn een aantal populaire nachtclubs. Ten zuiden ligt in een mooie baai het Kakia Thalassa strand, het is een favoriete bestemming om te surfen.

 

Chamolia

 

 

Ten noorden van Porto Rafti vlak bij Vravrona ligt Chamolia Markopoulo. Chamolia is het rustige buitengebied van Porto Rafti en veel Atheners hebben hier een buitenhuis. Het Chamolia zand- met kleine kiezelstrand aan de voet van een rotswand ligt op een aantal plaatsen tussen de rotsen en in de omgeving zijn een paar grotten. 

 

Vakantie boeken

 

 

  vakantie Atheense kust       hotels voor de beste prijs