Poros

 

Het eiland Poros ligt op 350 meter afstand van de Peloponnesos, iets beneden het eiland Methana. Vanaf Galatas

is dit vijf minuten varen (2 euro – 2015). Vanaf Piraeus met de Flying Dolphin 1 uur. Poros bestaat eigenlijk uit twee eilandjes die met een brug verbonden zijn. De hoofdstad Spheria en het groene Kalavria. Poros is een groen eiland met veel pijnbomen in de Saronische Golf met een kustlijn van 42 kilometer en circa 3.600 inwoners. Er zijn veel baaitjes door de grillige kustlijn met mooie stranden en er kan redelijk goed gefietst worden.

 

 

 

 

 

Op het hoogste punt van de stad staat een klokkentoren, er is een archeologisch museum, resten van de tempel van Poseidon, een openbare bibliotheek en een klooster. Vlak voor dit klooster is een cafeetje wat bekend staat vanwege hun zelfgemaakte zoete lekkernijen. Poros is een leuk eiland om een paar dagen te bezoeken in combinatie met andere eilanden in de omgeving.

 


Poros-stad  – Vakantie aanbod:

 

vakantie Poros ruime keus

 

eilandhoppen in de Saronische Golf

 

hotels voor de beste prijs


 

 

Visrestaurant The Sailor ligt aan de zuidkant van de haven en is erg geliefd onder de jachtbemanning van veel
zeiljachten die hier aanmeren. Er zijn goede afspraken met lokale vissers en de beste vissoorten worden hier  afgeleverd. Dit munt uit in een heerlijke visgerechten, ook van de andere gerechten is het vlees en de groente van de beste kwaliteit en van ecologische landbouw. De eigenaar bottelt een heerlijke eigen wijn onder de naam Sailor. Het restaurant heeft het Greek cuisine label nr. 457. Dit is een garantie voor een goede kwaliteit van de maaltijden en een schone keuken.

 

Taverne the Sailor tel. 22980-23096 mob: 6947-806281

 

 

 

Bij Taverne Oasis wordt u hartelijk verwelkomd door Ober Michel, die op de altijd drukke terrassen van dit geliefde restaurant voor u een tafeltje weet te vinden. De schappelijke prijzen, het uitmuntende eten en de gezellige bediening maken deze taverne tot één van de meest geliefde van Poros. Er is een ruime keuze uit vis- en vleesgerechten heerlijk te combineren met een frisse Griekse salade en een Grieks toetje voor de finishing touch. U vindt Taverne Oasis in het midden van de gezellige boulevard van Poros Town.

 

Taverne Oasis  Poros Town  tel. 22980-22955 mob. 6944-373109  sakisoasis@hotmail.com

 

 

Al meer dan 22 jaar zit familie Taverne Rota op het plein van de Iroon square op Poros.

Gelegen onder het beroemde torentje en naast het monument en met mooi uitzicht over de baai.

Toch is deze mooie ligging niet het geheim van het succes van taverne Rota het succes komt van de heerlijke visgerechten, de gegrilde zwaardvis, de Red Mullet of andere heerlijke visgerechten.Alles is volgens familie recept klaargemaakt. Er is ook een goede rode of witte huiswijn. Omdat deze taverne het hele jaar open is en de vissers ook in de winter hun vis aan mij kunnen verkopen, krijg ik zomers ook de beste vis aldus de eigenaar GeorgeDimitriades.                             Taverna Rota Iroon Sqr. Poros  tel. 22980-25627 mob. 6946-252623

 

 

 

White Cat is een Grieks restaurant met een rijke traditie. Het bedrijf exploiteert sinds 1909. Het restaurant biedt aan haar klanten een uitzonderlijke kwaliteit en de ware Griekse gastvrijheid in een comfortabele omgeving. Eigenaars van het restaurant annex vistaverne zijn John Papadakis en Andrew Kaikas. De wijnkelder van het restaurant heeft een grote variatie aan Griekse wijnen.

 

Restaurant White Cat  tel. 22980-25650/24742  mob. 6974-937190       info@whitecat.gr

Kalavria eiland Poros - Askeli strand

 


Kalavria eiland Poros – Askeli strand

 

 

 

Poros Askeli strand Griekenland

 

Askeli strand op het eiland Poros is een populair strand en ligt eigenlijk op het, van naam minder bekende, Kalavria eilandje. Dit komt omdat het eiland Poros bestaat uit 2 eilandjes: Spheria en Kalavria. Het Askeli strand heeft een rustig aflopende zeebodem. In het midden van het Askelistrand loopt een zijstraat omhoog hier ligt de lokale scooterverhuurder Moto Stelios.

 


Askeli – Vakantie aanbod:

 

 

vakantie Poros ruime keus

 

eilandhoppen in de Saronische Golf

 

hotels voor de beste prijs

 

 


 

 

 

 

Een nieuw restaurant dat gevestigd is aan het kosmopolitische strand Askeli van Poros, het restaurant is de hele dag geopend en heeft een aangename moderne ruimte waar alle leeftijden zich op hun gemak voelen met mooi uitzicht over de baai. De vele authentieke Griekse en mediterrane gerechten die hier worden geserveerd doen u kennismaken met de postmoderne Griekse traditie. De catalogus is samengesteld door de bekende chef-kok Michael Petropetsiotis. Het restaurant ligt in het midden van het gezellige Askeli strand vlak bij de bushalte.

 

Restaurant Askeli  Poros tel:  2298 026285  mob:  6946-871196      info@daskeli.gr     

 


 

 

 

 

Appartementen met bistro op een rustige hoek gelegen in Askeli op Poros. De voornamelijk tweekamer appartementen zijn uitgerust met airco, tv, een volledig ingerichte keuken en hebben zowel een veranda als een balkon. De appartementen liggen 40 meter van zee en strand. De eigenaren, Katerina en Rik, zijn een Grieks – Nederlands stel. Van een zwembad kan gebruik worden gemaakt. De bistro heeft een ruime keus aan Griekse en andere Europese gerechten. Speciale gerechten op verzoek. Tevens kookcursussen en activiteiten zoals zeilen, kayak en mountain bike fietstochten.

 

Appartementen Odyssey en bistro Odyssey’s Corner  tel. 22980-23687 fax: 22980-26296
in Nederland: (+31) 53-5722025 in UK: (+44) 1546-603852

 

   Appartementen Odyssey en bistro Odyssey’s Corner           info@odysseyapartmentsporos.gr

 


Motor en scooterverhuur in Poros-stad en Askeli

          

 Motor en Scooterverhuur in Poros Stad en Askeli
 Motor en Scooterverhuur op Poros Griekenland

 

 

 

 

 

 

 

Poros Stad    tel. 22980-23026      

 

  Askeli           tel. 22980-22946

 

 

 

 


 

Saronische eilanden