Plataria

 

 

Plataria ligt dertien kilometer ten zuiden van Igoumenitsa, tien kilometer ten noorden van Syvota en 35 kilometer ten noorden van Parga in de beschutte Plataria Baai. Het is een kleine kustplaats aan de voet van de beboste Mount Pargas (berg Parga).

 

Het dorp zou vernoemd zijn naar een oude en grote plataan. De beschutte baai ligt tussen de eilandjes Xironisi en Agionisi. Het Plataria strand is een lang en rustig zandstrand met palmbomen. Bij het dorp en in de baai ligt een kleine jachthaven met alle faciliteiten voor zeilers en zeilboten.

 

Tegenover Plataria aan de andere kant van de baai is een kleinschalig nieuwbouwproject van nieuwbouwhuizen, de geschakelde villa’s waren te zien in het Nederlandse tv-programma “Droomhuis gezocht”. Aan de overkant van Plataria ligt het eiland Corfu en er is een rechtstreekse ferryverbinding naar Gialos op het eiland Paxos.

 

De mooie zandstranden en de groene omgeving van Mount Pargas zijn een favoriete vakantie bestemming voor  Grieken maar het blijft er relatief rustig. Het normale inwoneraantal is een kleine 950 inwoners, in de zomermaanden zijn dit er circa 2.500. Er zijn een paar kleine campings met grotendeels vaste staanplaatsen. 

 

 

vakantie Sunweb Epirus regio

 

vakantie Eliza incl. auto

 

 hotels voor de beste prijs