Zagora – Chorefto – Pouri

 

Zagora

 

 

Zagora Pilion Griekenland

Zagora ligt in een groene omgeving. Het geruis van bronnen en beekjes maakt het idyllische beeld compleet. Vroeger stond Zagora bekend om zijdebewerking, tegenwoordig meer om de vruchtbare omgeving. Er zijn veel boomgaarden met bijvoorbeeld appels, peren en pruimen.

 

In Zagora ligt de Agios Georgios kerk met een zeer mooie iconen. Er zijn marmeren waterbronnen en een bibliotheek uit 1762 met duizenden boeken en manuscripten van historische waarde.

 

 

Chorefto strand
Hotel Flamingo Chorefto

 

Pouri Pilion kastanjeboom

Chorefto (Horefto) bij Zagora  ligt aan de kust, op nog geen twee kilometer van Zagora. Hier ligt één van de mooiste en grootste zandstranden van oost-Pilion. De huizen in Chorefto zijn traditioneel gebouwd. Chorefto bij Zagora is ook de ideale plaats om te gaan vissen.

 

Pouri ligt noordelijk van Chorefto en is een traditioneel bergdorp met veel appel- en kastanjebomen. Het is het laatste dorp aan de hoofdweg van oost- Pilion. Drie kilometer van Pouri liggen de rustige stranden Analipsi en Elitsa. Halverwege Zagora en Pouri ligt in een groene omgeving het klooster Panagia Rasova uit de 13deeeuw.

 


 

 

 

 

Chorefto Vakantie

 

 

 

 

 

hotels voor de beste prijs