Afissos

 

Afissos
Afissos Pilion Griekenland

 

 

 

Afissos ligt aan de zuidkust van de Pilion, circa vier kilometer onder Kala Nera, en heeft twee mooie stranden. Het Kalifteri strand, een mooi, schoon zandstrand gelegen in het groen en het Abovos strand, een zand-kiezel strand. Afissos is een traditionele Griekse plaats gebouwd in amfitheater stijl tegen de rotsen, het is er rustig, er zijn nog niet zoveel toeristen. In de haven van Afissos meerde waarschijnlijk het galeischip De Argo van Jason en de Argonauten aan, op weg naar het Gulden vlies. Jason is een held uit de Griekse mythologie.

 

 

Lafkos

 

 

 

 

Ten zuiden van Afissos ligt aan de kust Milina, een stukje landinwaarts ligt Lafkos met schitterend uitzicht op de Golf van Pagasitikos. Lafkos is een typisch traditioneel en pittoresk bergdorp en ligt op een hoogte van 330 meter. Rondom het centrale plein van Lafkos liggen een aantal tavernes met terrassen in de schaduw van oude bomen en er is een folklore museum. Jaarlijks op 25 juli is er in het dorp het festival van Agia Paraskevi met muziek en dans. Vanuit het dorp zijn er mooie wandelpaden naar Milina, naar Mikro aan de zuidkust van de Pilion aan de Egeïsche Zee met uitzicht op het eiland Skiathos of naar het Chondri Ammos strand ten zuiden van Lafkos.

Er is ook een wandelroute naar het dorp Paltsi, een mooie wandelroute van circa 10 kilometer met onderweg veel groen en verschillende bronnen, de wandeling eindigt bij het mooie strand van Agios Konstantinos in Paltsi. 

 


Lafkos – Vakantie aabod

 

 

hotels voor de beste prijs

 


 

In het Marabu restaurant kunt u genieten van een prachtige selectie van vers bereide maaltijden. Mevrouw Katie, die bereidt en houdt toezicht op alle maaltijden en gerechten die beschikbaar zijn. Alle ingrediënten zijn van de hoogste kwaliteit en velen zijn geleverd door lokale producenten. Proef ook eens van de Pilion streekgerechten. Het restaurant is het hele jaar geopend. Tijdens de zomermaanden kunt u genieten van uw maaltijd buiten in onze prachtige tuin met mooi uitzicht op de zee, evenals een aantal magische zonsondergangen. In de winter, kunt u plaatsnemen in onze gezellige zaal, en genieten van uw maaltijden in een zeer warme en comfortabele sfeer.

 

Restaurant Marabu   tel. 24230-33402  mob. 6944-292450       Website restaurant Marabu