Neda Rivier

 

 

De Neda rivier ontstaat in de bergen van Mount Lykeo (Lykaio) en loopt van Neda naar Giannitioschori, een plaats aan de westkust van de Peloponnesos, tussen Kalo Nero en Zacharo. Opmerkelijk voor Griekenland, heeft deze rivier een vrouwelijk naam, Neda. Volgens de mythe toen Rhea was bevallen van Zeus, liet ze de zorg van de baby over aan de nimf Neda. Uit dankbaarheid voor de zorg van de nimf gaf Rhea de rivier waarin de baby werd gewassen de naam Neda.

 

 

De Neda rivier ligt in een schitterende omgeving slingerend langs de dorpjes Kakaletri, Mavromati, Kypselia, Figalia, Platania, Stomio, Marmaro, Karyes, Fonissa en eindigt in Giannitsochori. Bij Platania vormt de Neda Rivier twee indrukwekkende hoge watervallen. Bij Stomio stroomt de rivier door een grot. De beste tijd om in de omgeving te wandelen is in de zomermaanden. De rest van het jaar is het door het bruisende rivierwater meestal niet mogelijk om langs de rivier te lopen. In het vroege voorjaar kan er al wel gewandeld worden maar het is bijzonder koel in de bergen. Hou in ieder geval rekening met een wandeling in ruig gebied.

 


Peloponnesos                                                                                           natuur Peloponnesos

 

© Ecogriek