Messinia

 

De regio Messinia ligt in de regionale eenheid Peloponnesos en laat zich opdelen in het vlakke en vruchtbare land van Kyparissia met het mooie zandstrand van Kalo Nero, de vogelrijke Gialova lagoon, de heuvels van Koroni met veel mooie zandstranden, het landbouw gebied rond Kalamata en de Mani in het ruige Taygatos gebergte met toppen van 1.710 en 2.404 meter hoog. Messinia biedt veel natuur en cultuur in een prachtig afwisselend landschap.

 

 

 

 

Naast vliegveld Kalamata is dit gebied sinds kort beter te bereiken door de nu (2013) geheel gereed gekomen autosnelweg (tolweg) naar Athene. Men bouwt nog aan de rondweg om Kalamata, die de Mani dan ook beter bereikbaar maakt. Wat u niet mag missen in de regio Messinia: de Gialova lagoon, de kastelen van Pylos en Methoni, het klooster van Koroni, de waterval bij Petalidi en de woontorens van de Mani. Mooie trajecten met de auto zijn: door het Taygetos gebergte van Kalamata naar Sparta, door de Mani vanaf Kalamata langs Kardamyli naar Areopoli en de kustweg Pylos-Koroni.  

 


Messinia – Messenië – Μεσσηνια

 

De regio Messinia heeft een oppervlakte van circa 3.000 vierkante kilometer en bestaat sinds de Griekse administratieve hervorming (2011) uit 6 gemeenten : Kalamata, Messini, Oichalia, Pylos-Nestor, Trifylia   

Dytiki Mani (West Mani).

 


 

Plaatsnamen in de regio Messinia