Argolis

 

De regio Argolis op de Peloponnesos in Griekenland is een vruchtbare regio, het is een gebied met veel wijnbouw, sinaasappelbomen en olijfbomen. De hoofdplaats van de regio is Nafplio. Argolis is ook een belangrijke archeologische streek, vooral bij Mycene, Argos, Nafplio en Epidavros, de oudheidkundige opgravingen trekken vanuit de hele wereld in de zomer en winter bezoekers. De stranden van Tolo, Drepano, Vivari, Iria en Porto Cheli zijn vooral in de zomer populair.

 

 

Tijdens een vakantie in Argolis is er van alles te doen: luieren op het strand, zwemmen in de schone blauwe zee, de burcht Palamidi beklimmen, een excursie maken naar Athene, Delphi of Korinthe, een theatervoorstelling bijwonen in Epidavros, de koningsburcht Mycene bezoeken, een fietstocht maken door de wijngebieden, lekker uit eten gaan in een van de vele restaurants. Kortom: in de regio Argolis zijn alle ingrediënten aanwezig voor een mooie natuur en cultuur vakantie. In de omgeving van Porto Cheli hebben het Nederlandse koningshuis en andere bekende mensen een tweede woning.

 

Argolis – Argolida – Αργολδα

 

De regio Argolis heeft een oppervlakte van circa 2.100 vierkante kilometer en bestaat sinds de Griekse administratieve hervorming (2011) uit 4 gemeenten : Argos-Mycene, Epidavros, Ermioni en Nafplio.

 

Plaatsnamen in de regio Argolis :