Paxos

Paxos ligt 14 kilometer ten zuiden van Corfu en circa 18 kilometer vanaf Parga – Epirus. Paxos is een klein weelderig groen eiland van 19 vierkante kilometer met veel idyllische baaitjes, steile rotsen en grotten aan de kust.

 

 

 

Paxos, ook wel Paxi genoemd staat bekend om zijn uitstekende olijfolie, er staan circa 250.000 olijfbomen op het eiland. Op Paxos zijn twee havenplaatsen Gaios en Lakka. Beide havens zijn beschut, afgesloten van de open zee. Gaios is tevens de hoofdplaats van het eiland.

 

Ozias is het oudste dorp van het eiland en zeker een bezoek waard. Vanuit de haven in Corfu-stad kunt u met een draagvleugelboot (hydrofoil) of met een gewone ferry naar Paxos.


Antipaxos

 

Antipaxos is een eilandje van vijf vierkante kilometer en ligt ongeveer twee kilometer ten zuiden van Paxos.

 

Met een kaïk kunt u naar de kleine haven Agrapidia varen. Op Antipaxos zijn veel druiven boomgaarden en

wijnbouw is de voornaamste bron van inkomsten voor de circa 120 inwoners.

 

Vakantie aanbod:

 

Rondreizen op de groene Ionische eilanden, met een korte of een langere eilandhop vakantie in Griekenland meerdere eilanden bezoeken is een avontuurlijke vakantie. Zie de mooiste stranden en blauwe baaien, grotten en de dorpen en steden elk met hun eigen sfeer. Bezoek in 15 dagen Lefkas met de mooie stranden, het groene Kefalonia en het idyllische Ithaka.

Bezoek in 10 dagen het onbekende Paxos met de mooie baaien, het levendige Corfu en Lefkas.

Zie in 8 dagen Lefkas en Kefalonia met het sfeervolle Assos en Fiskardo, de stranden, de groene bergen en de grotten van de mythologische Pan. Bezoek in 15 dagen Kefalonia en Zakynthos met de blauwe grotten en zeeschildpadden. Maak in 22 dagen een complete rondreis over de eilanden Kefalonia, Lefkas, Zakynthos en Ithaca. Zie in 18 dagen cultuur op het vasteland: Olympia, Delphi, Meteora en relax daarna op Lefkas en Kefalonia:       rondreizen Ionische eilanden

 

Schitterend gelegen appartementen inclusief vlucht en verblijf:     vakantie Paxos