odeon Patra

 

 

 

Het Romeinse Odeon ligt aan de westkant van Patra, een odeon is een muziektempel, van het Griekse woord “ode” voor zang of lied. Tijdens werkzaamheden aan de haven van Patra in 1889 werd het bouwwerk ontdekt.

 

Het odeon werd gerestaureerd, er zijn 2500 zitplaatsen en elke zomer zijn er culturele evenementen. Het jaarlijkse Internationaal Festival Patra met muziek, film en theatervoorstellingen wordt ook deels in het odeon gehouden.

 

De Romeinse sarcofagen die gevonden zijn hebben opvallende decoraties zoals griffioenen, leeuwenkoppen en jachtscènes. De schrijver en reiziger Pausanias schreef over deze opgraving en meende dat het oude theater naast de Romeinse agora stond. In de omgeving zijn tijdens opgravingen meer Romeinse restanten van andere gebouwen gevonden. De restanten van een Romeins Stadium liggen op loopafstand van het odeon. Een stadium was een soort looppiste met een lengte van 600 voet. Het oudste stadium in Griekenland is waarschijnlijk het stadium van Olympia. De maat van het Olympische stadium werd de standaardmaat in heel Griekenland en aan de zijkant van de loopbaan werden zitplaatsen gebouwd.

 


  Achaia            West-Griekenland