Op vakantie met jouw hond: wat moet je vooral niet vergeten?

Wanneer jij jouw huisdier echt niet kan missen tijdens jouw vakantie, is het altijd mogelijk om hem of haar mee te nemen. Maar waar moet je dan precies op letten wanneer je jouw hond mee neemt op vakantie? Hoe zorg je voor een zo comfortabel mogelijke vakantie voor jouw viervoeter? Met deze tips kun jij zorgeloos genieten van een vakantie met jouw huisdier!

Houd rekening met de reis

Een reis kan voor veel honden zorgen voor extra spanning. Bij een lange autorit zorgen het lang stilzitten, niet naar buiten kunnen en de kleine ruimte voor een totaal andere beleving dan thuis. Iets wat voor veel honden voor stress zorgt. Stop daarom regelmatig tijdens de reis om even een ommetje te maken. Dit hoeft niet altijd heel lang te duren, maar de mogelijkheid om even rond te kunnen lopen, zijn of haar behoefte te doen en even rustig eten zorgt voor ontspanning bij jouw huisdier. Daarnaast is dit natuurlijk ook nog eens goed voor jezelf. Zo nu en dan stoppen zorgt er voor dat je je goed kunt blijven focussen op de weg. Het meenemen van speeltjes, een bekend eigen kleedje en rust in de auto dragen bij aan een fijne reis voor jouw hond. Ook beloningsbrokjes mogen niet ontbreken.

Bij bootovertochten of bootreizen is het belangrijk om zelf de rust te bewaren en een rustig plekje te zoeken voor jouw hond. Zo beperk je de stress. Ook hierbij is het handig om bekende spulletjes en brokjes mee te nemen om zo jouw huisdier regelmatig te belonen.

Welk voer neem je mee?

Jouw huisdier heeft natuurlijk zijn dagelijkse portie brokken of vlees nodig. Wanneer je op vakantie gaat, is het niet altijd mogelijk om de brokken die je normaal altijd geeft mee te nemen. Zo is bijvoorbeeld vers vlees iets wat snel kan bederven. Dit kan snel gebeuren wanneer je lang onderweg bent en wanneer het warm is. Zorg daarom voor een goede oplossing om dit te vervoeren, bijvoorbeeld een koelbox of koeltas.

Ook kun je kiezen voor droog voer. Gemalen droog vlees kun je eenvoudig aanlengen met water. Dit voer is vaak een goed alternatief voor vers vlees. Hiervoor heb je natuurlijk geen koeling nodig. Ook brokken zijn een optie. Houd bij deze opties wel rekening met de voorkeuren van jouw hond. Wanneer hij of zij snel spanning ervaart in een nieuwe omgeving, is het prettig om bepaalde dingen van thuis zo te laten om te zorgen voor bepaalde herkenbaarheid – zoals het voer maar ook een kleedje, bench of speeltjes. 

Kies voor een hondvriendelijke accommodatie

Kies voor een hondvriendelijke accommodatie

Het vinden van een plek waar jouw trouwe viervoeter kan slapen, eten en spelen is natuurlijk het allerbelangrijkst. Een accommodatie waar jouw hond zich prettig voelt draagt namelijk bij aan een geslaagde vakantie! Niet elk vakantiehuis leent zich voor honden. Zo zijn kleine ruimtes, bepaalde wensen vanuit verhuurders of geen buitenruimte voor jouw hond niet ideaal. Gelukkig zijn er genoeg huizen die honden verwelkomen. Zo zijn er verschillende villa’s bij Villa for you te vinden waar jouw hond welkom is. Deze villa’s zijn bevinden zich in meerdere Europese landen. Daarnaast is er een ruim aanbod: of je nu met 8 of 5 personen bent, een zwembad wilt of juist liever niet; er is genoeg keus.

Met deze tips kun jij voorbereid en met een goed gevoel op vakantie met jouw hond!

december 8, 2022
Scott van Ede
Uncategorized