Olympia

 

Olympia Griekenland

 

Olympia Griekenland

Het grote Olympia complex, de opgraving, is één van de voornaamste bezienswaardigheden op de Peloponnesos. In het voorjaar, als het oude cultuur- en sportcomplex door bloeiende judasbomen of amandelbomen in een paarse gloed wordt gehuld is het dubbel zo mooi. Grieken maken graag de volgende metaforen: Athene is het hoofd, Sparta het lichaam, maar Olympia is het hart van hun land. Veel Griekse bruidspaartjes brengen hier hun wittebroodsweken door, in de ban van de zuiverheid van deze plek. Voor de Olympische spelen in Griekenland (Athene 2004) is het compleet gerestaureerd. Er zijn twee museums in Olympia , het Archelogisch museum en het Nieuw Archeologisch museum. Olympia heeft een gezellig dorpscentrum met veel winkels en restaurants. De omgeving van Olympia is groen, bergachtig en er zijn bekende rivieren, zoals de Neda, de Alphios en de Lousios. 

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Onder de grote plataan op het plein ligt dit van oudsher bekende Pizza restaurant in het centrum van Olympia op hoek van de hoofdstraat. Het restaurant en café heeft Griekse broodjes, een groot pizza aanbod, ruime sandwichkeuze, een ijsvitrine met vers ijs, cake, croissants, koffie enzovoort. Het restaurant en café is open van acht uur ’s ochtends tot twee uur ’s nachts.

 

Café en restaurant Olympias  tel. 26240-22172

 

 

 

Elke kampeerplaats is omzoomd door groene stuiken zodat er veel privacy is op deze terrasvormige camping. Veel schaduw van bomen en overdekte kampeerplaatsen, schone camping, zwembad, bar, minimarkt. Hulp aanwezig om de caravan op de goede plek te krijgen. 200 meter van centrum Olympia. Het Olympia game museum is om de hoek. 

 

Camping Diana  tel. 26240-22314/22945  fax: 26240-22425

 

 

 

TOP’s Pizzeria is midden in het centrum van Olympia gelegen. Het café biedt onder meer vele soorten koffie’s en snacks. Ook zijn er diverse soorten  drank, tapbier en ijs, onder de hoge koele bomen aan oranje gedekte tafeltjes  is het heerlijk vertoeven na een inspannend bezoek aan het vlakbij gelegen museum. Het is een van de oudste cafés van Olympia en natuurlijk staan er ook kleine Griekse gerechten zoals een broodje gyros op het menu.

 

Top’s  Cafe  en Pizzaria    tel. 6944-721668

 
 

Rondreizen op het vasteland van Griekenland, keuze uit een 8-daagse reis van Athene naar Delphi, Olympia en Nafplio. Een 11-daagse reis van Athene naar Delphi, de Meteora kloosters, het kleine eiland Poros en Athene of maak de complete 18-daagse reis met Athene, Delphi, de Meteora, Olympia, Nafplio en de groene eilanden Lefkas en Kefalonia. Keuze uit kleinschalige eenvoudige of luxe accommodaties, de prijzen zijn inclusief alle ferrytickets en de autohuur: eilandhoppen op maat