Nafplio

 

Nafplio of Nafplion is één van de meest levendige steden van de Peloponnesos.

Voorheen hoofdstad van Griekenland.

Aan de havenpromenade liggen cafeetjes en geliefde resturants met een schitterend uitzicht op het eiland Bourtzi waar ook het kasteel Bourtzi ligt.

Hoog boven de stad verheven liggen de Venetiaanse vestingwerken zoals de Palamidi, gebouwd omstreeks 1700 en het bastion Andreas.

Na beklimming van de 857 treden heb je een schitterend uitzicht.

 

 

De stad zelf heeft veel winkels en restaurants en het grootste deel van de stad is autovrij.

 

Omliggende plaatsen zoals Drepano, Tolo, Vivari en Epidavros zijn dichtbij.

In Nafplio is een komboloi museum, het museum is uniek in de wereld en laat de geschiedenis zien van het Griekse kralensnoer.

In het hart van de oude stad is het huis van onze grootvader kapitein Vaggelis met veel zorg gerenoveerd. U uitnodigend tot het ontdekken van de warmte en gastvrijheid die hoort bij onze familie traditie. Vlakbij de boulevard van Nafplio gelegen. Zeer geschikt voor huwelijksreis.

 

Hotel Latini – 47 Othonos street & emm. Blessi -Agios Nicolas Square Nafplio    Tel. 27520-96470


hotels voor de beste prijs

 


De boulevard van Nafplio

 

 

De boulevard van Nafplio is een mooie brede boulevard mat veel palmbomen. De restaurants langs de boulevard huizen in mooie oude gebouwen die Nafplio tot een sfeervolle stad maken. De restaurants hebben brede terrassen met uitzicht op de haven en de wandelpromenade van Nafplio.

 

 

Griekse specialiteiten restaurant met zeer veel vissoorten die op verschillende wijze bereid kunnen worden. In de vitrine kunt u uw vis uitzoeken, deze wordt gewogen en u weet de prijs. Gelegen aan de boulevard met uitzicht op het eilandje Bourtzi. Kijk ook even binnen naar de muurtekening van het Nafplio in de middeleeuwen zodat u zich een beter beeld kun vormen van de imposante vesting.

 

Restaurant Arapakos – 81 Bouboulinas str.  tel. 27520-27675   Restaurant Arapakos    info@arapakos.gr 

 

 

 

Taverne Savouras is een visrestaurant. U kunt zelf de verse vis uitzoeken in de vitrine buiten. Deze vis wordt gewogen en u betaalt de kiloprijs. De vis wordt uitstekend bereid. Het restaurant is een gerenoveerd gebouw en bestaat al sinds 1841. Van binnen leuk om te bekijken.

 

Restaurant Savouras -Bouboulinas str. 79  tel. 27520-27011

 

 

 

Dit restaurant is in oude stijl gerenoveerd en heeft een sfeervolle uitstraling. De menukaart bevat grotendeels traditionele Griekse gerechten. De bediening is vriendelijk en behulpzaam, ze leggen graag uit wat een lekker Grieks gerecht is. Elatos is een dorp op 840 meter hoogte in het departement Arkadia.

 

Restaurant Elatos – Bouboulinas str. 71   tel. 27520-27704

 

 

 

Aan het begin van de brede wandelboulevard van Nafplio die van af het kasteel langs de haven naar het

vertrekpunt van het bootje voert waar vandaan u naar het eilandje Bourtzi kunt varen ligt deze Griekse

bakker die heerlijke zoete en hartige gerechten bakt. Heerlijk is het te genieten van ijs of van koffie,

thee of andere drankjes, onder de palmen van het luxe terras.

 

Melosa banketbakkerij en café – Bouboulinasstraat 51 – tel: 27520-26284

 

 

Sintagmaplein en Staikopouloustraat

 

 

Het Sintagmaplein is waarschijnlijk het mooiste plein van Griekenland geheel geplaveid met marmer en omringd door statige gebouwen. U ziet hier ook het Archeologisch museum. Parallel aan het plein loopt de Staikopouloustraat, deze is ook met marmer geplaveid. Het is een gezellig smal straatje met knusse terrassen. Aan het eind van de Staikopouloustraat ligt de Sint Spiridon kerk; gebouwd in 1702.

 

 

Dit restaurant serveert Griekse gerechten zoals Lamsstoofpot met aardappels, moussaka, orka, garnalen en andere vissoorten. Het restaurant ligt achter de boulevard in een met bloemen overdekt straatje. 

Groepen kunnen vragen om Griekse dans, tegen een kleine meerprijs, de obers zijn uitstekende dansers.

 

Restaurant ta Fanaria -Staikopouloustr. 13  tel. 27520-27141

 


Het Trion Navarchon plein

 

 

Het Trion Navarchon plein is het plein van de drie Franse admiralen. Voor vaderland en vrijheid sneuvelden zij in de strijd tijdens de Morea expeditie in de tijd van de Griekse Oorlog voor Onafhankelijkheid tussen 1828 en 1833.

 

 

Dit is de plek in Nafplio voor traditioneel handgemaakt Italiaans ijs. Het ijs wordt gemaakt op basis van verse vruchten en is bijzonder lekker. Naast de vele ijssoorten zijn er ook Italiaanse zoetig- en hartigheden te koop, producten uit Toscane of van Sicilië. Alleen in deze ijssalon het echte handgemaakte Italiaanse ijs, geen imitatie.

Nieuw bij Antica Gelateria zijn de heerlijke Italiaanse Sandwichs, zoals de Mozzarella Pomodoro Prosciutto.

 

Antica Gelateria – Farmakopoulon 3 & Komninou  tel. 27520-23520

 

Atelier tussen centrum en boulevard gelegen. Handgemaakte sieraden en geslepen stenen. Sieraden van zilver en goud met een ruime variatie heldere stenen uit Brazilië. Elk sieraad kan qua maat of voorkeur aangepast worden.Het design is naar eigen ontwerp;vakkundig en verrassend.

 

Atelier Metallagi (metaalkunst)  -3, Sofroni-  tel. 27520-21267     info@metallagi.gr     met_agi@yahoo.gr

 


De Arvanitia promenade

 

 

Dit tweede gedeelte van de boulevard van Nafplio, de Arvanitia promenade, heeft veel terrassen en eindigt bij de vissershaven. Hiervandaan kunt u naar het Bourtzi kasteel en eilandje varen, ook start hier het treintje naar het hooggelegen kasteel van Palamidi. Palamidi ligt op een hoge heuvel (216 meter boven de zeespiegel) die voor het eerst versterkt werd door de Venetianen tijdens de tweede Venetiaanse bezetting van het gebied (1686-1715).

 

vakantie Nafplio of Tolo

 

hotels voor de beste prijs