Myli

 

 

Myli en Nea Kios liggen een paar kilometer voor Nafplio aan de voet van de Mount Parthenio en de Mount Ktenias in het westen van de Nafplio baai. Myli (Mili) is genoemd naar de vele watermolens die hier vroeger stonden en is gebouwd op de plaats van het oude Lerna. Het prehistorische Lerna was een gebied van bronnen en meren, het water kwam uit de berg Pontinos, een uitloper van de berg Ktenias. In het Alcyonische Meer bij Lerna leefde volgens de mythologie de veelkoppige slang Hydra van Lerna. In de twaalf werken van Herakles (Hercules) kreeg hij de opdracht om de Hydra van Lerna te doden. Ten zuiden van Myli zijn diverse opgravingen gedaan en is onder meer het “Huis van de Dakpannen” gevonden, een soort paleis, restanten hiervan zijn te bezichtigen. Myli is nu een dorp met een kleine vissershaven en mooi uitzicht op de baai en de vesting van Nafplio, in het dorp zijn enkele tavernes.

 

Nea Kios

 

 

Langs de kustweg van Myli naar Nafplio staan veel palmbomen, halverwege ligt de plaats Nea Kios, vlak voor Nea Kios ligt het oude Timenion. Bij het dorp ligt het Nea Kios – Timeni strand, bij het strand liggen enkele tennisbanen. Het dorp is een verzamelplaats voor lokale vissers vanwege de gunstige ligging van de beschutte haven. De visvangsten worden hier bekeken en verkocht.

 

 

Visrestaurant Pharos ligt aan het einde van de boulevard naast een gezellig zandstandje een het vissershaventje van Myli . Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de baai en op Nafplio. Het restaurant is gespecialiseerd in visgerechten. Probeert u hier eens de excellente gegrilde octopus schotel, of een heerlijk gemarineerde vis. De vissers die hier voor de deur aanleggen zorgen voor een eerste keuze van de in die nacht gevangen vis. Dat dit restaurant met de tijd is meegegaan merkt u aan de moderne hygiënische keuken en de digitale menukaart in veel talen die foto’s toont en een beschrijving geeft van de visschotels. Er is ook een uitgebreid wijnaanbod.

 

Vis Restaurant Pharos   Myli   Tel: 27510-47737       blogspot taverna Pharo

 

 

vakantie Nafplio of Tolo

 

hotels voor de beste prijs

 

 


  Argolis          Peloponnesos