Mycene

 

 

Heinrich Schliemann begon in 1876, naar aanleiding van teksten van Homerus: “het goudrijke Mycene, de stad van koning Agamemnon” Mycene te onderzoeken. De koningsburcht is omringd door een 900 meter lange en 6 meter dikke muur, ter hoogte van de wereldberoemde leeuwenpoort fraai rechthoekig afgewerkt. Te bezoeken zijn overblijfselen van grafcirkels, de akropolis, de leeuwenpoort, Myceense huizen en paleis. Vandaag de dag bezoeken ruim 200.000 mensen per jaar archeologisch Mycene.

 

 

 

In het museum van Mycene zijn onder meer sculpturen, wapens en amphora’s te zien. Mycene is een rustig dorp met diverse souvenirwinkels, hotels en een camping. Lokale tafelwijn wordt geschonken onder de naam Herkules en de plaats is een goede uitvalsbasis voor meer archeologische routes richting Argos en Epidavros.

 

rondreis incl. Mycene                         hotels voor de beste prijs

 

 

Deze nieuwe galerie vindt u komende vanaf Nafplio vlakvoor Mycene. Prachtig levensgrote Griekse sculpturen uitgevoerd in brons en keramiek stelen de show. De exacte kopieën, ook die van kleiner formaat, zijn allen voorzien van het Ancient Greek Heritage  label en evenaren de oorspronkelijke klassieken. Er is ook een ruim aanbod van iconen, juwelen en mozaïeken.  Gastvrouw is de veeltalige  Duits-Griekse Julia Bretsnender, die van elk beeld de achtergrond weet, ze geeft u interessante informatie en begeleiding. De eigenaar Stelios Maragos zorgt ook voor de wereldwijde verzending van de sculpturen. Tevens is er naast de galerie een gezellige koffieshop.

 

 

Art Gallery Agora      23rd  klm. Nafplio – Mycene  Nationale weg

 

Tel.  27510-76873   mob.  6944-586659          website Agora art gallery              agora@agoragallery.gr

 


   Argolis          Peloponnesos