Monemvasia

 

rots van Monemvasia
Monemvasia Griekenland

 

 

 

Monemvasia is de Griekse rots van Gibraltar, massief en met een purperachtige kleur verrijst hier een 300 meter hoog rotsmassief loodrecht uit de blauwe zee.

 

Met de naam Monemvasia wat -de enige toegang- betekent die er inderdaad ook is. Yephira of Nea Monemvasia ligt bij de entree van de rots.

Er is een kleine haven met een aanlegplaats voor de boten rondom de Peloponnesos.

Boottochten mogelijk naar veel richtingen.

De wijn van het gebied is bekend geworden onder de naam Malvazia of Malvasij.

 

Stranden zijn: Portelo, het strand bij Yephira, het strand van Xifias. Aan de zuidkant: Pera Kakavos en aan de noordkant het Pori strand.

 

Vergeet niet om ook een bezoekje aan de oude bovenstad te brengen waar zeer veel wilde bloemen en oude kerken te vinden zijn.

 

 

Bij Monemvasia zijn 19 wandelroutes uitgezet. De kortste route is 3,3 kilometer en de langste route is 10 kilometer. De routes zijn goed gemarkeerd uitgezet en zelfs zonder kaart goed te lopen.

 

Route 19 komt langs het belangrijkste schildpadstrand van de Peloponnesos. Deze route is 8 kilometer lang en wordt in ongeveer 3 uur gelopen.

Waar u tijdens de warmste maanden in Griekenland; juli en augustus, de meeste kans maakt om een Caretta caretta te zien. De nesten zijn duidelijk herkenbaar aan het markante spoor, maar laat deze nesten, vanzelfsprekend, met rust.

 


Gebouwd met stenen uit de omgeving en met alle respect voor de geschiedenis en het karakter van het Kasteel. Sommige kamers met uitzicht op zee, sommige met open haard. De kamers van het hotel Malvasia zullen indruk op u maken. Het traditionele element wordt gecombineerd met alle moderne gemakken om u een onvergetelijke en plezierige ervaring te geven. Alle kamers zijn uitgerust met airconditioning, mini koelkast,kabel-tv en draadloos internet, waarmee u toegang krijgt tot uw favoriete websites. U kunt gewoon vragen om een toegangscode van de receptie bij aankomst.

 

Malvasia hotel  tel. 27320-63007/8    fax: 27320-63009     Malvasia hotel          info@malvasia-hotel.gr

 

 

Aan de binnenzijde van het kasteel gelegen restaurant met schitterend uitzicht vanuit de oude bovenstad. Het restaurant serveert exclusieve streekgerechten van lokale producten. De wijn is ook gemaakt van druiven uit het gebied Monemvasia. Dagelijks verse vis uit de Monemvasia baai.

 

Restaurant Matoula  tel. 27320-61660     Restaurant Matoula      matoularest@yahoo.gr

 

 

Restaurant To Kanoni  ligt direct aan het kerkplein in de mooie burcht van Monemvasia, vanaf een drietal in hoogte verspringende terrassen zijn er mooie uitzichten op de zo typerende bouwstijl van Monemvasia. De menukaart heeft een ruime keus, de gerechten die opvallende lekker zijn, naar lokaal recepten, zijn: de vissoep en de lam schotel. Het restaurant heeft WIFI.

 

Restaurant to Kanoni  Kastro Monemvasia   Tel. 27320-61387 /61732 mob. 6944-897939

 

website:  restaurant to Kanoni              info@tokanoni.com

 

 

 

Restaurant Kastraki is het laatste restaurant in Monemvasia in de richting naar Neapoli .Vanaf  het terras een prachtig uitzicht op het eilandje Monemvasia  en ook op de bedrijvigheid van de nieuwe jachthaven. Het is een goed en  goedkoop familie restaurant. Elke dag is er verse vis die door de familie zelf wordt gevangen. De traditionele Griekse gerechten ontbreken natuurlijk ook niet, zoals lamsgerechten en souvlaki

 

Restaurant Kastraki  tel. 27320-61943 /68225   mob. 6974-417443

 


 

hotels voor de beste prijs