Metsovo

 

 

Metsovo is een Griekse bergstad gelegen in het departement Ioannina. In Metsovo zijn nog traditionele ambachten aanwezig. Zoals het maken van houtsnijwerk en borduurwerk. In Metsovo en omgeving zijn ook veel traditionele streekgerechten, zoals boerenworst, wild zwijn, gerechten met forel en hartige taarten met groente en kaas. Metsovo is een populair vakantieoord met verschillende skimogelijkheden. Metsovo ligt op een hoogte van  1.170 meter tegen het Pindos gebergte. Het Pindos Nationale park ligt hier en het Nationale Park Vikos-Aóos en verschillende rivieren zoals de Aóos rivier, deze wordt ook wel genoemd de Vjosë genoemd. Bij Metsovo ligt de Katara-pas, dit is de hoogste bergpas van Griekenland. In de bergen komen nog wilde beren en zwijnen voor.

 


Vakantie boeken

 

 

Dit 3-sterren hotel ligt aan de hoofdweg van Metsovo. Het is een comfortabel gastvrij familiehotel. Het hooggelegen hotel “tussen hemel en aarde” ligt op ruim 1.100 meter hoogte aan de voet van het Pindosgebergte. Het hotel heeft verwarming, een lift, internettoegang, een hotelbus, een restaurant en nog vele faciliteiten. De luxe kamers hebben onder andere een openhaard, internettoegang, jacuzzi, een kluisje, een koelkast en een minibar.Het hotel heeft een goed parkeerterrein.

In het hotel Egnatia zijn een tweetal juwelen winkeltjes gevestigd met een ruim aanbod van zilver en gouden sieraden. Deze zijn gemaakt door de plaatselijke ambachtslieden die werken volgens een jarenlange traditie waar de omgeving Metsovo om bekend staat.

 

Egnatia hotel   tel. 26560-41900/41901  fax: 26560-41485    Egnatia hotel        stetalaris@hotmail.com

 

 

Vanaf het centrum loopt langs de kerk een straatje omhoog, hier ligt een  familierestaurant. Binnen kunt u prettig zitten bij de open haard en met uitzicht op de vallei en de bergen in de verte. Het restaurant heeft een ruime keus in lokale en traditionele Griekse gerechten. Probeer eens het lam van het spit, de lam-kleftiko of de stoofpot met rundvlees en aubergines. De kruiden uit de bergen van Metsovo maken de maaltijd  tot een lekkernij.

 

Restaurant Metsovitiko Saloni   tel. 26560-42142   mob. 6946-763297

 

 

Familie taveerne Apokentro serveert maaltijden uit de heerlijke Griekse keuken. De gerechten hebben een bijzonder streekgebonden smaak, ontstaan door de, in vroeger tijden geïsoleerde bergdorpen rondom Metsovo, vooral de lams en varkens gerechten vinden hier gretig aftrek. U vindt dit geliefde restaurant, met mooi uitzicht over het dal, als u van het dorpsplein richting autoweg gaat (30m) Het restaurant is ook geschikt om groepen te ontvangen.

 

Restaurant Apokentro  Metsova Centrum   Tel. 26560-41801  mob. 6997-221353   www.estiatoriometsovo.gr

 

vakantie Sunweb Epirus regio

 

vakantie Eliza incl. auto

 

hotels voor de beste prijs