Methana

 

Methana schiereiland Peloponnesos

 

Methana Griekenland

 

 

Methana is een schiereilandje aan de Peloponnesos. Methana is een verrassend rustige eiland. Als je over de dam komt aanrijden word je de adem ontnomen door het zwavelmeer Vromolimni, maar daar eenmaal voorbij ruik je er niets meer van. Er blijkt een groot bejaardencentrum te zijn en het hele dorp is daar op ingesteld. Alles ademt rust en Griekse authenticiteit uit. De boulevards zijn heel breed, bij een vervallen restaurant is een rustig strand met houten parasols en werkende douches. Vissers repareren hun netten. Veerboten komen langs en vertrekken weer naar Poros, Egina, Hydra en Piraeus. ’s Avonds na zevenen is de weg langs de boulevard gesloten voor auto-verkeer, mensen maken een wandeltocht over de boulevard of naar de kerk. Methana is een mooi eiland om een paar dagen te verblijven. 

 

 


Ayios Nikolaos

 

 

Als we van Methana de kustweg naar boven volgen komen we in het plaatsje Ayios Nikolaos waar je een mooi uitzicht hebt op de eilandjes Moni en Egina. Er is ook een Byzantijnse kapel, de Loutra tou Pafsania.

 


Vathy

 

 

Vathy ligt langs de kust vanaf de hoofdplaats Methana op het eiland Methana in de richting van de vulkaan. De vulkaan was voor het laatst actief in 1700. Gezellig vissersplaatsje met een diepe baai en zo’n 150 inwoners. Het landschap van Vathy naar Kaimeni Chora bestaat vooral uit gestold lava. 

 

Taktikoupoli Trizina

Taktikoupoli 

 

 

Taktikoupoli valt onder gemeente Trizina op de Peloponnesos, maar bij binnenkomst of het verlaten van het schiereiland Methana rijden we er langs. De doorgaande weg loopt vanaf Taktikoupoli naar Metamorfosi en Psifta.

 


Metamorfosi en Psifta

 

 

Is een klein beschermd wetland en lagoon, gelegen tussen Metamorfosi en Psifta, gemeente Troizinia, Peloponnesos.

Trizina ligt bij het oude Troezen, in de Griekse mythologie een bekende plaatsnaam.

 

Vakantie boeken

 

 hotels voor de beste prijs

 

Saronische eilanden: Salamina   Methana   Egina    Poros    Spetses