Met de auto naar Griekenland: zo bereid je jezelf voor

Griekenland is om allerlei reden een ideale vakantiebestemming; en het feit dat je er gewoon met eigen auto naar toe kunt rijden is natuurlijk ook heerlijk. Wel is het belangrijk om zo’n lange rit goed voor te bereiden. We zetten dan ook een aantal handige en praktische tips ter voorbereiding voor je op een rijtje!

1. Geef je auto een check

Geef je auto een grondige check voordat je op vakantie gaat. Breng je auto naar een garage en laat de remmen, accu, koeling en het oliepeil controleren. Zo weet je zeker dat je auto in goede conditie is en kun je nare verrassingen onderweg voorkomen.

2. Vergeet de airco niet

Een autorit naar Griekenland is heerlijk, maar de temperaturen liggen vaak best wat hoger dan in Nederland. Op zo’n moment is het natuurlijk wél zo fijn om de airconditioning in de auto aan te kunnen zetten. Bij motor-doctor.nl kunt u een nieuwe airco voor uw auto bestellen en deze voor vertrek installeren. Dan kunt u tijdens uw lange reis rustig en aangenaam blijven!

3. Onderweg tanken

Je zult onderweg regelmatig moeten tanken. Zoek dus van te voren even uit welke brandstof je moet hebben, hoe je deze in andere landen kunt herkennen, waar je het beste kunt tanken en hoeveel geld je per land kwijt zult zijn. Gebruik eventueel een buitenlandse tankpas zodat je bij DKV-tankstations kunt tanken en je brandstof vooraf kunt betalen.

4. Check de tol

Naast het controleren van de locaties en prijzen van de tankstations is het ook belangrijk om even te kijken waar je tolwegen tegenkomt en hoe je hier kunt betalen. Je kunt eventueel een Tolbadge bij de ANWB aanschaffen zodat je op veel locaties gewoon door kunt rijden en achteraf kunt betalen.

5. Belangrijke items om niet te vergeten

Met de auto naar Griekenland zo bereid je jezelf voor

Zorg dat je belangrijke papieren zoals je rijbewijs, kentekenbewijs, groene kaart en paspoort niet vergeet. Maak ook voldoende kopietjes zodat je zelfs in geval van diefstal of verlies een back-up hebt. Neem ook meteen een reservesleutel van de auto mee; weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan. Denk ook aan materialen voor pechsituaties zoals een gevarendriehoek, veiligheidshesjes en een EHBO-set, en een creditcard voor eventueel vervangend vervoer.

6. Check de lokale regels

Ieder land heeft zo zijn eigen verkeersregels en het is belangrijk om deze vooraf goed te checken. Zo weet je niet alleen hoe hard je waar mag rijden, maar ook hoe je op andere manieren boetes kunt voorkomen.

juli 27, 2020
ecogrie
Blog