Mesolongi

 

Mesolongi

 

 

Mesolongi is de hoofdstad van het district Aitolia – Akarnania en ligt in de regio West-Griekenland. Mesolongi is een universiteitenstad, een deel van de stad is alleen toegankelijk voor voetgangers. In het centrum ligt de Agios Spyridon kerk. In de omgeving liggen enkele rustige en vogelrijke stranden.

 

Er is ook een jachthaven: Mesolongi Marina. Mesolongi heeft een historierijk verleden en staat bekend om een dappere strijd in de Onafhankelijkheids-oorlog vanaf 1821. De stad kreeg de eretitel “Hiera Polis” (Heilige stad). Lord Byron, een Engelse dichter streed mee aan de zijde van de Grieken. Lord Byron is overleden en begraven als held in het Heldenpark van Mesolongi.

 

 

 

 

Charilaos Trikoupis

De naam Mesolongi is afkomstig uit het Italiaans: mezzo en langhi = in het midden van de meren. Mesolongi wordt hierdoor ook regelmatig als Messolonghi geschreven. Mesolongi ligt ook daadwerkelijk tussen het water.

 

De Mesolongi Lagune is een belangrijk wetland met veel vogels en vis. De Mesolongi Goudbrasem of op z’n Grieks de Tsipoura die hier zwemt wordt gezien als de lekkerste vis van Griekenland. Het zeezout uit de zoutmeren van Mesolongi staat ook bekend om de goede kwaliteit.

 

Spiridon Trikoupis is geboren in Mesolongi. Zijn zoon Charilaos Trikoupis werd een Griekse politicus en premier van Griekenland en is overleden in 1896.

 

Charilaos Trikoupis was vooruitstrevend te noemen, hij wilde het kanaal van Korinthe en een brug van Rio naar Antirrio. Deze brug is er uiteindelijk in 2004 gekomen en draagt de naam Charilaos Trikoupis brug.

 


Vakantie boeken 

 

 

 

 

 

 

 

 hotels voor de beste prijs

 


  Etoloakarnania        West-Griekenland