Marathonas

 

Marathonas of in de volksmond ook wel Marathon genoemd ligt in het noordoosten van regio Attika. De oorsprong van een marathon lopen is afkomstig van deze Griekse plaats Marathon.

 

In de eerste Perzische oorlog werd hier de Slag van Marathon in het jaar 490 v. Chr. door de Grieken gewonnen. De Griekse soldaat Pheidippides rende van Marathon naar Athene om de overwinning te melden.

 

De Marathon loop werd in de eerste moderne Olympische Spelen van 1896 opgenomen. De loop van Marathon naar Athene is 48 kilometer, de officiële marathon is nu vastgelegd op 42 kilometer en 195 meter.

 

Nea Makri

 

Nea Makri ligt tussen Marathonas en Rafina in de gemeente Marathon, regio Attika. Nea Makri wordt ook wel het strand en de baai van Marathonas genoemd. De Baai van Nea Makri ligt beschut door de Kaap Marathonas en is een favoriete plaats voor windsurfen en andere watersporten.

 

Langs de kust liggen hotels, campings en restaurants in Mati, Zouberi, Nea Makri, Agios Pandeleimonas en Schinias.

 

Rafina

 

Rafina aan de oostkust van Attika is een havenplaats, vanaf Rafina vertrekken er veerboten naar Andros, Tinos, Mykonos en Evia. Rafina is onderdeel van de gemeente Rafina-Pikermi, regio Attika en heeft ruim 10.000 inwoners. Op een heuvel bij de haven staat de Agios Nicolas kerk en aan de rand van Rafina in Mati zijn diverse hotels.

 

De Baai van Rafina wordt ook wel de Baai van Mati genoemd. Achter Rafina ligt de Penteli berg en langs de weg naar Athene staat het standbeeld van de marathonloper Pheidippides.

 


Marathon en Mati – Vakantie aanbod

 

 

   vakantie Atheense kust

 

 

 Vakantie boeken

 

 

hotels voor de beste prijs