Plomari

Plomari

 

Plomari ligt aan de zuidkust van Lesvos. Plomari is een vrij grote stad, gebouwd aan het einde van de 19de eeuw. Sinds het begin van de 20steeeuw was er een gestage ontwikkeling van industrie en handel in onder andere olijfolie, leerlooien en ouzo. Plomari wordt, vandaag de dag, de Ouzo hoofdstad van Griekenland genoemd of zelfs de Ouzo hoofdstad van de wereld. De verschillende ouzosoorten die in Plomari gebrouwen worden hebben een alcohol-percentage tussen de 40% en 45%. Het merk Barbayannis zou zelfs een percentage van 46% bevatten.

 

 

Langs de kust van Plomari liggen zand- en kiezel strandjes. In de haven liggen veel vissersboten en er is een ruime keus in restaurants.

Agios Isidoros

 

Tussen het vissersdorp Agia Varvara en Plomari ligt Agios Isidoros. Bij Agios Isidoros ligt een mooi strand, het is grotendeels een zandstrand en loopt langzaam af in zee. Het wordt gezien als een veilig en kindvriendelijk strand. Voor de kust van Agios Isidoros liggen mooie rotsformaties met inhammen, interessant voor snorkelen en duiken in de vakantie.

 

Melinda

 

 

Drie kilometer voorbij Plomari ligt Melinda. De kuststrook van Plomari naar Melinda is een relatief onbekend gebied. Het is een groen en rotsachtig kustgebied. Buiten het dorpje ligt het mooie strand Melinda, een rustig strand, waar meestal alleen wat lokale bewoners zijn. Er is een beroemde (of beruchte) rots. Vanaf deze rots wordt naar beneden gesprongen, een hoge en niet ongevaarlijke sprong in het diepe.  

 

Vakantie Lesvos:

 

vakantie Lesbos ruime keus  

 

authentieke vakantie Lesbos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 

   Mytilini    Baai van Gera    Plomari    Kalloni    Sigri   Antissa    Petra    Molyvos    Mantamados    Panagiouda

 

   Natuur Lesvos