Mytilini

Varia Lesvos

Mytilini is de hoofdstad van het eiland Lesvos. Het is een gezellige traditionele Griekse stad. De aankomsthaven van de ferry vanuit Piraeus en een jachthaven liggen bij Mytilini en het vliegveld van Lesvos ligt iets buiten Mytilini. Op het havenhoofd staat het Vrijheidsbeeld van Lesvos. Het beeld is ontworpen door G. Jacovides en het is een nabootsing van het Vrijheidsbeeld van Amerika.

Op de achtergrond van de stad staat het fort of de vesting van Mytilini. Op de lange boulevard speelt zich een deel van het Mytileense leven af en er zijn veel restaurants en winkels. Achter de boulevard staat de imposante Agios Therapontas kerk.

 

Varia en Neapoli


De weg van het vliegveld van Lesvos naar Mytilini loopt langs de dopen Varia en Neapoli. Varia ligt op twee kilometer afstand  van Mytilini. Iets buiten Varia staat het Theofilos kunstmuseum. In het museum zijn 86 werken van Theofilos (1868-1934), sommigen van zijn werken zijn zelfs in het Louvre in Parijs tentoongesteld.  Hij maakte ook schilderingen op muren van koffiehuizen, sommigen hiervan zijn nog steeds zichtbaar. In de omgeving van Neapoli valt de kenmerkende bouwstijl, wordt wel pyrgi genoemd, van de landhuizen op.

 

 

 

 

 luxe, zwembad, jacuzzi, 250 meter van strand, incl. auto, Eliza

 

 


Zelfstandig vakantie boeken

 

hotels voor de beste prijs

 

Lesvos:    

 

Lesvos vakantie aanbod   

 

   Mytilini    Baai van Gera    Plomari    Kalloni    Sigri   Antissa    Petra     Molyvos    Mantamados    Panagiouda

 

   Natuur Lesvos