Mantamados

 

klooster Mantamados Lesvos

 

Mantamados is een bergdorp in het noordoosten van Lesvos. Mantamados wordt ook wel als Mandamados geschreven. Een bekende ecologische kaassoort, Ladotiri van Mytilini wordt hier gemaakt. Door de flora in het gebied, waar de schapen en geiten rondtrekken geven de dieren melk van goede kwaliteit. De traditionele wijze van kaas maken is bewaard gebleven. De Ladotiri wordt ook wel Kefalaki genoemd, het is een Griekse harde kaassoort.

Bij Mantamados staat het klooster Agios Taxiarchis. Het is een klooster in Byzantijnse bouwstijl. Een Taxiarchis is een aartsengel. De icoon van de Agios Taxiarchis is een afbeelding van de aartsengel Michaël. Jaarlijks komen duizenden pelgrims de icoon bekijken. Aartsengel Michaël  is ook de beschermheilige van het eiland Lesvos. 

 


Skala Sykaminias

 

Ten noorden van Mantamados, ligt de plaats Sykaminia. Het dorp Sykaminia is gebouwd op de hellingen van Mount Lepetymnos, het dorp heeft een karakteristieke uitstraling. Aan de kust, ligt de vissersplaats Skala Sykaminias, de meest noordelijke plaats van het eiland Lesvos. Rondom Skala Sykaminias liggen mooie stranden met uitzicht op Turkije.

 

Skala Neon Kydonion

 

 

Skala Neon Kydonion ligt aan de kust tussen Mantamados en Mytilini bij de rivier Kydonas. Het is een kleine rustige vissersplaats in een mooie groene omgeving. Skala Sykaminias en Skala Neon Kydrion zijn rustige vakantie locaties.

 

Vakantie Lesvos:

 

vakantie Lesbos ruime keus  

 

authentieke vakantie Lesbos

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

 

   Mytilini    Baai van Gera    Plomari    Kalloni    Sigri   Antissa    Petra    Molyvos    Mantamados    Panagiouda

 

   Natuur Lesvos