Vlicho

Vlicho Lefkas Griekenland

 

Vlicho op Lefkas ligt op een kleine drie kilometer van Nidri. Het is een mooi dorp ingeklemd tussen de bergen en de zee. Vlicho is een stuk minder toeristisch dan Nidri en de prijzen liggen ook wat lager. Het dorp staat bekend om zijn kleinere scheepswerven, waarvan er nog maar weinig in Griekenland te vinden zijn.  De boten worden nog op de traditionele manier gebouwd en hun werk is zeer gewild. Hoger in de bergen een schitterend uitzicht op de Baai van Vlicho met Nidri op de achtergrond. De Baai van Vlicho is favoriet tijdens een zeilvakantie.

 

 

In de bergen achter Vlicho ligt Syvros, een rustig bergdorp. Syvros heeft een mooie groene en waterrijke wandelomgeving. In Syvros stonden ooit de meeste watermolens van het eiland, 24 stuks, voor bewatering van de gewassen. Bij Syvros liggen het bos van Daphne, de Karoucha grot en de Kerasia bronnen. De Karoucha grot is de grootste grot van Lefkas. Het zandstrand Dessimi en de camping liggen bij Vlicho en aan de overkant van de Vlichobaai ligt het schiereilandje Geni.

 

Dit restaurant is eigendom van de visser Dimitris. Hij heeft de grootse vis gevangen van de hele Liguria regio. Het restaurant serveert een zeer ruime keus aan vissoorten tegen zeer redelijke prijzen. Er is ook voldoende kwaliteit en keus in witte wijn voor bij deze gerechten. Er zijn echter ook een paar vleesgerechten, ruime keus in voor- en nagerechten. De visser kookt niet zelf maar huurt elk jaar zijn chef-kok George in. Heel leuk zijn de gerechten die in een schitterende zeeschelp gepresenteerd worden, vraag er gerust naar. Vanaf het boven het water gebouwde terras is er een mooi uitzicht over de baai en in een koel briesje kunt u hier heerlijk lang tafelen.

 

Restaurant en vistaverne Limanaki  tel. 26450-95052

 

 

Restaurant Elena ligt aan de overkant van de baai van Vlicho, met de auto kunt u om de baai heen rijden om het restaurant te bereiken. Met een bootje kunt u rechtstreeks aanleggen. Zeilschepen ankeren in de baai voor de nacht. Restaurant met twee eigen vissersboten. Gevarieerde menukaart, vriendelijke bediening en met zorg bereide maaltijden. Schitterend uitzicht op de baai en de lichtjes van Vlicho. Noem de naam Ecogriek en u ontvangt een gratis drankje.

 

Restaurant Elena – Geni Lefkas  tel. & fax: 26450-95462

 

 

Vakantie Vlicho :

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 

Lefkas