Vasiliki

 

De havenplaats Vasiliki is misschien wel de gezelligste en meest authentieke plaats van het eiland. Waar de vissersboten nog aanmeren en men uren aan de waterkant zit. Vroeger werd Vasiliki, Kolivata genoemd naar één van de eerste families die zich daar vestigden. Bij een later huwelijk van een jonge Koliva kreeg de plaats de naam van de bruid: Vasiliki. De weg naar Vasiliki is een mooie groene route met mooie diepe baaien en hoge bergen. De Ponti Baai bij Vasiliki is uitstekend geschikt voor surfen, zeilen en para sailing. Regelmatig zie je deze met grote snelheid over het water scheren.

 

 

Met een bootje, vanuit de haven van Vasiliki, kan men naar het Agiofili strand. Bijzonder is ook het Porto Katsiki strand, deze wordt omgeven door een adembenemende hoge rotswand, dit strand is bereikbaar via een indrukwekkende route van Athani naar Porto Katsiki. Het strand heeft de eerste prijs gekregen voor het mooiste

en schoonste strand van Griekenland. De helderblauwe diepe baai tussen de bergen, de restaurants, taveernes,

de Griekse gemoedelijke sfeer en diverse goede overnachtingsmogelijkheden maken Vasiliki tot een uitstekende vakantiebestemming. De weg van Vassiliki naar Sivota voert via de bergdorpen Kontarena en Marantochori.

 

 

Vakantie Vasiliki :

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 Lefkas