Sivota

 

Sivota is een gezellige vissersplaats aan de zuidzijde op het eiland Lefkas aan een prachtige baai gelegen. De weg van Vassiliki naar Sivota voert via de bergdorpen Kontarena en Marantochori en is een goed te berijden weg. Onderweg wel oppassen voor loslopende ezels en paarden. Deze route is grotendeels tussen de bossen gelegen, het laatste stuk gaat vrij steil naar beneden. 

 

 

In het dal ligt Sivota, de baai van Sivota met kleine strandjes en uitzicht op eilandjes. Het dorp heeft weinig accommodaties maar wel veel restaurants. Er is een aanlegsteiger voor zeilboten, in de zomervakantie meren er veel aan, en er is een kade voor vissersboten. Water en brandstof kan hier bijgetankt worden, u kunt uw boot hier ook te water laten. De meeste restaurants liggen rondom de baai. Vanuit Sivota kan de weg vervolgd worden via Fterno naar Poros en Mikros Gialos op Lefkas.

 

Befaamd restaurant aan de gezellige kade van Sivota waar menig zeiljacht aanlegt. In het 250 jaar oude gebouw, wat op zich al het bekijken waard is, is dit -de met 3 Ionian sails bekroonde restaurant- een must voor de genieter. Vooral de vele vissoorten op traditionele wijze klaargemaakt met verfijnde Griekse kruiden is een aanrader. De hele Mediterrane keuken komt ruimschoots aan bod.

 

Restaurant The 12 Gods  tel: 26450-31880             summerr1983@yahoo.gr

 

 

Restaurant Spiridoula in Sivota op Lefkas is het eerste restaurant aan de mooie haven van Sivota. Onder het genot van een heerlijke maaltijd kunt u hier genieten van het mooie uitzicht over de baai, vooral vanaf de bovenverdieping. De drie eigen vissersbootjes leggen direct aan bij restaurant. De verse vis is altijd eerste keus en het restaurant is om deze reden ook favoriet bij de Griek. De vis van uw keuze wordt gewogen  u betaald de kg. prijs van bijvoorbeeld zwaardvis, zeebrasem, makreel en de kreeft. Verder is er een keuze uit diverse spaghetti en andere Europese gerechten. Spiridoula Panagiotis en zijn zes kinderen staan altijd klaar om uw etentje tot een succes te maken.

 

Restaurant Spiridoula  – Sivota   tel: 26450-31182  of 26450-31989

 

 

Vakantie Sivota Lefkas :

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 

 

 Lefkas