Nidri

 

Nidri op Lefkas is een levendige havenplaats met veel tavernes en in de zomer druk. Veel touroperators van over de hele wereld bieden Nidri als vakantieplaats aan. In de haven liggen verschillende jachten. Nidri en omgeving is vanwege de mooie natuur aantrekkelijk. Het eilandje Madouri is te zien vanaf de kade. Het is het eiland van de dichter Aristoteles Valaoritis (1824-1879). Het eiland is nog steeds privébezit en aanleggen is verboden. Drie kilometer van Nidri ligt het eiland Skorpios. Het eiland van de familie Onassis, privébezit en wederom verboden aan te leggen. Men kan echter wel, in bijvoorbeeld een kaïk, om het eiland heen varen.

 

 

Excursie mogelijkheden zijn er ook naar het eiland Meganissi, hier zijn indrukwekkende grotten. Of naar het bekroonde strand Porto Katsiki aan de westzijde van Lefkas en de grotere eilanden Ithaka en Kefalonia. De watervallen van Nidri zijn zeker een bezoek waard. Het is in een klein uur te wandelen via het bergdorp Rachi (ruggengraat). In het voorjaar zijn er meer watervalletjes dan in de zomer. Het groene voetpad klimt langs de Dimosari kloof omhoog en eindigt bij een rij enorme rotsen.

 

 

Vlak voor Nidri, in een mooie omgeving, ligt het rustig gelegen Perigiali. Landinwaarts ligt het bergdorp Vafkeri op een hoogte van 500 meter in een ongerepte omgeving. De weg van Nidri naar Vafekeri heeft adembenemende uitzichten.

 

Taverne Symposio is gezellig en gastvrij. Het restaurant biedt een ruime keus aan Griekse gerechten zoals gyros, moussaka, lasagne, lam kleftiko en heel lekker is de specialiteit beef Onassis, ook is er een ruime keus in salades. In deze gezellige omgeving wordt het vak als kok al jong geleerd in de familie. Taverne Symposio is direct tegen over de ferry naar het eiland Meganisi gelegen.

 

Taverna Symposio  Nidri Lefkas  tel. 26450-92175     symbosium@windowslive.com 

 

 


 

Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verhuren van motoren, scooters en fietsen. U kunt hier ook terecht voor een passende helm of fietshelm. Mocht er ondanks de goede kwaliteit van het vervoermiddel een probleem ontstaan dan wordt dit onmiddellijk ter plaatse opgelost. Het bedrijf verzekert het gehuurde vervoermiddel volledig. Het bedrijf biedt een ruim aanbod in het nieuwste type scooters en quads. Ook voor de zware motoren is dit het juiste adres. Het bedrijf heeft al meer dan 26 jaar ervaring.

 

 

Motor- scooter en fietsverhuur: I Love Santas

 

Vestigingen in:  Lefkas-stad: 26450-25250, Nidri: 26450-92668, Ligia: 26450-72010

Mobiel: 6936-562525  Fax:  26450-23947  Email:  esantas@hol.gr 

 

 

 

Vakantie Nidri :

 

vakantie Lefkas ruime keus

 

vakantie authentiek Lefkas

 

eilandhoppen Lefkas

 

hotels voor de beste prijs

 


                                                                                         Lefkas