Natuur Lefkas

 

 

Er zijn vier belangrijke natuurgebieden op Lefkas. Dit zijn, twee wetlands: het Ivari wetland gebied en het Stena lagoon gebied, het Marantochori meer (Maradochori) en de Vlicho-Desimi lagoon (limnothalassa).

De meeste gebieden hebben een indrukwekkende flora en fauna. In het voorjaar zijn er verschillende orchideeën-soorten en zeldzame klaproossoorten te vinden op Lefkas, het gehele jaar bijzondere eikensoorten.

 

 

Het is heerlijk wandelen in de bergen van Lefkas, de Griekse berggeuren zijn overweldigend en de uitzichten adembenemend. Het Skaros gebergte met het bos van Skaros bij Nikiana heeft een unieke flora en fauna.

Lagune bij Vlicho en Desimi in het voorjaar, in deze omgeving van Lefkas zijn ook veel bloemensoorten. 

 

 

Het Ivari wetland bij Lefkas-stad, grenzend aan zee. Het Gyra strand met de windmolens en Stena wetland Lefkas, een Natura 2000 gebied.   

 

Watervallen Lefkas 

 

 

De Dimosari watervallen bij Nidri op Lefkas, liggen ongeveer drie kilometer buiten Nidri, bij de plaats Rachi (ruggegraat). Vanuit Nidri is het een wandeling van circa drie kwartier naar de watervallen. Volg de borden naar katarraktis (waterval) of de borden naar het dorp Rachi. Het dorp ligt op de rand van een rotsformatie, volg de weg naar rechts, deze gaat naar het wandelpad langs de helling van de Dimosari kloof omhoog.

 

 

De hellingen worden steiler en het wandelpad eindigt bij de rotsen waar de eerste watervalletjes te zien zijn. Loop na de eerste waterval verder door de kloof naar de volgende waterval en het grote meer. Door de kleurschakeringen van de koele meren tussen de rosten en de aanwezige flora en fauna is het een bijzonder mooie wandeling.


  Lefkas